最後一日喺北角做嘢,一早計劃了收工後去西灣河一間餐廳去食好嘢,原因是早前去過呢間餐廳覺得好好味,但由於上次去已經食咗嘢在先,未能試佢個招牌臘味飯,所以今日一收工便立即由北角去西灣河,呢間好味道又抵食的餐廳就係沁沁麪👍🏻8點3到達,一坐低便立即間店員:仲有無沁沁飯?(因為知道佢哋個臘味飯出名,經常賣晒),店員說今晚已經賣晒💥我心情仿如晴天霹靂😭然後在他的餐牌揀了叻沙辣湯麵配金菇肥牛。麵送到上來,賣相都不差,試一啖湯底,味道十分分濃郁,辣度輕微配上香料味道十分匹配,再用以配上拉麵,是十分好配搭,最值得一讚是肥牛,沒有肥肉但又十分鮮嫩,一啲都唔勒,整體成碗麵都好好食,十分滿意。唯一美中不足的是始終未能食到我最想食的沁沁飯,唯有等下一次吧!

新加坡叻沙肥牛辣湯麵
新加坡叻沙肥牛辣湯麵