2023-04-24 60 瀏覽
聽人講話西九龍新開咗間小食,同朋友過去試吓,睇落去招牌海報似冇乜特別,就求其嗌左啲小食和手撕雞腸粉,+2罐可樂。佢哋有四款醬汁可以選擇,我哋揀咗個好似叫甜辣醬,食落去都幾香口,真係得少少辣,有啲甜味,唔知點樣形容,但係屬於幾容易入口,都幾新鮮嘅感覺。因為出面都好似比較少食到。手撕雞腸粉中規中矩,唔會話非常特別,但係味道都OK,個混醬做得都唔錯,雞我覺得就可以再嫩滑一D,雖然都有雞味,但係唔屬於特別滑個種,當然可能成本問題,$39嚟講就差唔多,不過可能一個人食八條腸粉就未必食得晒。總有改進空間。總言之係唔錯嘅,有啲特色,有啲似以前走鬼車仔檔嘅格調,加上新穎嘅醬汁,都係屬於OK