2018-06-11 378 瀏覽
以前第一次食薩利亞,朋友話係好抵食,點解抵食?因為就算叫好多share 食,價錢都唔貴。但係要叫好多share 食既背後,就係佢每樣野既份量都唔多🤡 本人食量比正常多少少,講真淨係食個雞肉薩利亞真係唔會飽,有時叫得兩份黎價錢又唔算抵。亦都試過同大食既男友人一齊食,最後真係嗌到一枱都係先夠食🤦🏻‍♂️今次就係午餐時間黎食,唔算繁忙時間但都要等五分鐘左右。Lunch set 去到1700,但因為真係好想食carbonara,於是放棄左較抵食既lunch 而嗌左温泉蛋卡邦拿那意大利粉($32),同香辣腸($17)。我諗因爲唔係嗌lunch set 關係,等左成十五分鐘,催左一次,野食先黎,真係等得有啲耐。好似之前咁講,野食的份量不多。香辣腸有驚喜,真係熱同埋幾juicy,咬落去會噴汁。但我就覺得薯角陣味好奇怪,麻麻地。可能因為等埋香辣腸既關係,意粉已經唔意,好失望。每次食薩利亞,我都真係要嗌兩份先飽,下次都係一大班人一齊黎嗌野share食,可以乜都食啲,感覺上抵啲!

今次就係午餐時間黎食,唔算繁忙時間但都要等五分鐘左右。

好似之前咁講,野食的份量不多。

可能因為等埋香辣腸既關係,意粉已經唔意,好失望。

2018-06-11
20 分鐘 (堂食)