2018-07-06
呢晚睇完戲,同朋友諗緊食咩嘅時候,突然見到有間餐廳裝修得好夢幻,少女心即時湧現,朋友又想試吓,於是我哋決定食呢間啦! 入到去有靚靚裝飾同擺設,打卡就最啱。睇完 menu 之後,我哋決定先叫前菜同主菜,食完再諗吓食咩甜品。凱撒大帝沙律嘅沙律菜好新鮮,上面加咗沙律醬、麵包粒同煙肉,撈勻食令口感更豐富,唔錯! 櫻花蝦明太子煙肉意大利麵嘅意粉煮得剛剛好,夠彈牙,醬汁好惹味,食到粒粒明太子,鋪面仲有煙肉、櫻花蝦同木魚碎,撈埋一齊食會更香口,正! 香蒜帶子意大利麵有勁多炸蒜撒面,帶子都幾大粒,意粉炒得夠香,清清哋幾好味!本來見啲飲品同甜品都咁精緻,諗住食完正餐再慢慢嘆,點知啲主菜都幾大份,所以呢次試住甜食先。紅豆綠茶雪糕窩夫啲窩夫外脆內軟,食到蛋香又唔會過甜,熱熱嘅窩夫配上冰凍嘅綠茶及雲呢拿雪糕,冷熱交融,真係好滋味。題外話,食飯期間見到員工掃地,佢哋會推開啲枱櫈,小心掃乾淨每個地方,心裡不禁讚賞佢哋認真嘅工作態度。
入到去有靚靚裝飾同擺設,打卡就最啱。