2022-02-09 319 瀏覽
初試芋圓甜品火鍋 經過旺角呢間甜品店,芋圓控表示想試好耐,呢間甜品店裝修夢幻,以紫色為主,喺門口見到有充滿仙氣的甜品火鍋,都忍唔住試吓重量級冰極芋圓火鍋飄住仙氣好夢幻(是乾冰)咩都想試下心多多最適合,唔使揀包羅萬有,唯一需要選的就係糖水底,選了椰汁底,椰汁非常多,甜度合適,已包含6色芋圓,配料之中最喜歡紅豆、椰果、芋泥同桃膠,有種食甜品自助餐既感覺麻薯波波四重奏感覺上令我諗起糖不甩,但係口感再豐富啲,食咗幾粒已經好飽肚啦3.6綿綿星球 青山抹茶溫馨提示需時製作,估唔到份量咁大,味道比起賣相吸引,因為用上3.6牛奶,奶香味好濃郁,足料有好多配料隱藏在內,例如布丁同雪糕,凍凍地食都幾爽—————————————————初芋 (旺角)旺角西洋菜南街2N號新江大樓地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #fo
初試芋圓甜品火鍋

重量級冰極芋圓火鍋
飄住仙氣好夢幻(是乾冰)

麻薯波波四重奏

3.6綿綿星球 青山抹茶

—————————————————

初芋 (旺角)
旺角西洋菜南街2N號新江大樓地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先 #旺角美食 #茶飲
___
🥇Follow @eathkgirls