2020-10-12
虐殺卡通人物系列之Lulu豬奶凍篇🐷🐷。9月尾已經完咗呢個Lulu嘅Pop up Cafe😂😂。嗰日去交收經開尖沙咀,順便入去食咗轉甜品。擺出嚟嘅系豬豬造型嘅柚子蛋糕、奶凍同Macaron。另外應該仲有飲品賣不過無佢個豬樣🐷🐷🤣🤣。我試咗佢地個奶凍😂😂。一見到佢呢個一pat野攤系度嘅樣,我個腦唔知點解只系諗起4個字🤣🤣肉隨砧板上😆😆。奶凍好滑,造得好可愛,拮佢個肚腩個時真系有啲Q彈嘅感覺。口感好綿密,奶香都幾夠,唔算系得個樣🐷🐷。不過個價錢就當然系包埋打卡費啦🤣🤣。佢嘅木餐具、木托盤同豬樣毛毛座位都好治癒架。不過由於人多座位少,我個人就唔太鍾意。因為佢dim哂燈好有氣氛咁本來應該系預你好chill咁打卡休息,不過座位就唔太舒服。同豬擺設影完相再外賣翻屋企都系一個唔錯嘅選擇嚟嘅。