2021-09-14
好耐之前同朋友食過呢間Cafe 印象深刻係佢既黑松露薯條非常唔錯🥰今日突然想食,就決定再黎食晚飯,但塊到餐廳發現今晚無黑松露薯條🥺唯有試其他啦😋😋😋餐廳走粉紅少女風,非常IG-able❤️進餐途中都見到幾多人黎呢個粉色花花牆影相😆餐廳🍴內部設計都幾有格調,而且坐位舒適,唔會密密麻麻同隔籬枱好近👍🏻可以慢慢享受食物慢慢傾計😆👍🏻餐牌選擇都唔少,主打pasta,仲有小食、沙律、甜品等等🥰花多眼亂😆首先我地叫左香料雞腿海撒沙律雞排煎得外脆內嫩,而且叫香料雞腿確實係冇錯,香料醃得啖啖雞髀肉都有香料味沙律dressing唔算好多,但芝士粉好夠再加埋煙肉碎,麵包粒,同熟雞蛋碎,只係用新鮮生菜既海撒沙律都變得又豐富又開胃☺️☺️☺️主菜係明太子意大利麵🍝明太子既量好多,睇都睇到醬汁有一粒粒明太子。醬汁收汁岩岩好,意粉係al dente再d d,係我鐘意既口感🤤🤤🤤明太子既量一夠,其實唔需要太多其他材料。就好似佢地咁,醬汁既量岩岩好,然後喺意粉上面配上一大駐紫菜絲。明太子醬加埋紫菜絲,兩樣簡單既配料都食到有海鮮既味道。我地叫左一人一杯特飲一杯係野莓荔枝沙冰,酸酸甜甜,好冰爽飲到佢地係用新鮮士多啤梨,完全冇糖漿
餐廳走粉紅少女風,非常IG-able❤️
進餐途中都見到幾多人黎呢個粉色花花牆影相😆
可以慢慢享受食物慢慢傾計😆👍🏻
首先我地叫左香料雞腿海撒沙律
沙律dressing唔算好多,但芝士粉好夠
主菜係明太子意大利麵🍝
我地叫左一人一杯特飲
一杯係野莓荔枝沙冰,酸酸甜甜,好冰爽
飲到佢地係用新鮮士多啤梨,完全冇糖漿果種藥水味😌
除左莓味 ,仲有荔枝既香甜味🍓🍓🍓
而且面頭既cream都好大方,唧到滿哂。唧喺特飲上面既Cream夠厚實,同沙冰一齊飲又有d水果奶昔既感覺,又香又滑😋
另一杯係清清地既蜜桃柚香冰茶
比起沙冰,佢既酸甜味更加強,夠哂解渴,而且清清甜甜👍🏻
有蜜桃既清香,仲有淡淡柚子既香味。佢既茶底唔算好濃,同果味好夾,仲有粒粒果肉。
最後係重量甜品既蜜糖吐司
飲左野莓沙冰,又唔係特別想食咖啡或者朱古力味,所以就叫左原味既經典蜜糖吐司😆
呢種成個麵包焗脆,內面既再做蜜糖多士條既甜品,都真係好奈冇食過。大大份,四四方方,易諗下點切先唔會兩刀就東歪西倒。
麵包外脆內軟,即使係外皮,就算咩都唔點,都有陣牛奶既香甜味。入面有四舊蜜糖多士條,面頭搽左蜜糖,再焗到脆口。外脆內軟既麵包,沾埋比喺特飲上面輕身d既cream同蜜糖,再配上Haagen Dazs既雪糕,又好食又滿足。雖然食到好飽,但果種滿足感係食呢d麵包類既甜品先有。