2024-09-28
相信大家都好熟呢間粉色cafe😜 顏色以夢幻既淺粉紅同薄荷綠為主,裝修用左好多花花🌸💐、獨角獸🦄同霓虹燈裝飾,唔同地方都可以打卡📷,食物方面選擇幾多,尤其係甜品同飲品都唔錯,想chill下嚟都幾好~(5 😍 係滿分,🤩係半分)經典巧克力鬆餅 🍫🧇 - $90 (好味指數:😍😍😍😍🤩)黎到呢到當然要試佢地既窩夫🧇 果然名不虛傳👍🏻 顏色焗到金黃色,有烘焙香味,蛋香🥚同奶香🥛都幾出,出面脆口,裡面濕潤軟熟,有香濃醇厚既朱古力🍫味同獨有沙沙地既口感~ 我地有加錢配埋麻糬,煙煙韌韌咁口感更加豐富🤤 配埋旁邊一樣可可味濃郁、口感軟滑細膩既朱古力雪糕🍫一齊食仲正😋拿破崙大蝦義大利麵 🍅🦐🍝 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)啲大蝦🍤剝曬殼,啖啖肉咁幾正,口感鮮甜彈牙唔會有雪味❄️,另外仲有啲有鹹香惹味既香腸🥓、有煙燻香味既燈籠椒🫑、鹹鹹地既芝士粉🧀,整體酸酸甜甜幾開胃🤤 亦唔會好油膩,啲意粉🍝煮得啱啱好,煙煙韌韌又掛汁仲夏熱帶水果茶 🌴🍵 - $52 (好味指數:😍😍😍😍🤩)仲試埋佢地出名既水果茶🍵,叫左熱既會濃味啲,有個壺可以慢慢斟落個放滿水果既杯到飲幾有儀式感🤩 味道酸酸甜甜,有芳香馥郁既天然
(5 😍 係滿分,🤩係半分)
經典巧克力鬆餅 🍫🧇 - $90 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
仲夏熱帶水果茶 🌴🍵 - $52 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
仲試埋佢地出名既水果茶🍵,叫左熱既會濃味啲,有個壺可以慢慢斟落個放滿水果既杯到飲幾有儀式感🤩 味道酸酸甜甜,有芳香馥郁既天然果味,可以消濟開胃🤤 而且飲用完覺得幾滋潤~ 亦都可以食埋杯入面既橙🍊、蘋果🍎、提子🍇同士多啤梨🍓~
野莓荔枝冰沙 🍓🍧 - $50 (好味指數:😍😍😍😍)
另一杯就叫左凍既沙冰🍧,質感幼滑,唔會有大既冰粒🧊,味道一樣酸酸甜甜,有清甜既荔枝香味⚪️,亦有清新既野莓🍓🫐香味,唔會有藥水味
好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍