2020-08-12
難得同閨密相約Lunch,當然要搵間靚靚餐廳啦!呢間銅鑼灣樓上Cafe岩曬啦~ 👩🏻🤝👩🏼🤗一入到去就俾佢地嘅花花feature wall吸引住,影相打卡一流😍我地揀左窗邊Bar枱,仲可以望到部分海景,超正啊!🥰Signature - 以新鮮嘅紫椰菜同忌廉一煮嘅意大利飯,入口有淡淡嘅紫椰菜甜味;🦐虎蝦開邊芝士鋪面烤過,爽口彈牙;青口以清酒煮過,清香撲鼻。😋 不槐係Hell Pasta😈,辣得非常過癮 🤤一上菜就聞到好香,意粉入面有洋蔥、蘑菇、煙肉,加埋秘製嘅辣汁一齊炒。辣度可以媲美譚仔2小辣🌶,對於無辣不歡嘅我黎講,更加多嘅係爽、刺激、過癮!😜如果唔食得辣嘅朋友仔,要小心選擇啦~ 曲奇餅杯仔,既飲得又食得,既係飲品又係甜品,非常有創意!😆曲奇內層有牛奶朱古力,所以稍甜,但配埋牛奶一齊食就味道岩岩好。👌🏻Smoothie 口感幼滑,本以為有牛油果會好膩,但原來唔會,反而有種清新嘅感覺;蜂蜜同香蕉味好balance,係一杯味道唔錯嘅Smoothie。👍🏻所有食物都擺盤都好靚,睇得出廚師有花心絲設計過,影相打卡一流😏
我地揀左窗邊Bar枱,仲可以望到部分海景,超正啊!🥰
紫醉金迷
來自地獄的意粉
不槐係Hell Pasta😈,辣得非常過癮 🤤
如果唔食得辣嘅朋友仔,要小心選擇啦~
White Hse Cookie Cup
曲奇餅杯仔,既飲得又食得,既係飲品又係甜品,非常有創意!😆