2021-10-01
☘️☘️約舊同事食飯,佢揀咗呢間響新城市嘅cafe, 話開咗唔係好耐。所以就嚟試吓。Cafe以粉紅色佈置為主題,真係好適合有少女心嘅人來打卡。☘️☘️Cafe 都幾好生意,晚上七點半坐滿人,好在我們有訂位。又係限時90分鐘。我哋馬上點嘢食,揀了個芝士泡菜牛肋肉燉飯,一個馬介休炸芝士薯波,同埋蘋果木煙燻麥芽糖叉燒,當然唔少得係佢嘅奶蓋特飲啦!😋我朋友點咗草莓茉莉味而我就點左荔枝烏龍蜜桃味,個奶蓋好濃,入口非常滑,係幾好味,不過極度邪惡,只可偶一為之😜☘️☘️唯一中伏的就係嗰個自稱煙燻麥芽糖嘅叉燒,我哋係俾餐牌里面張相吸引的,相中叉燒顏色紅潤有光澤,令人流口水,點知實物嚟到令我哋大失所望,你望吓張相就明白了,顏色暗淡無光,味道真的強差人意😓完全食唔倒煙燻味,亦見唔倒有麥芽糖囉🤔☘️☘️本來想叫甜品但係嗰杯芝士特飲真係太大杯,飲埋都飽哂食唔倒,所以最後唯有放棄,下次再嚟試!
草莓茉莉奶蓋茶
荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶