2021-08-31
👍🏻女生聚會 👍🏻環境舒服 👍🏻有打卡位sofa(訂座時跟店員講定想坐圓形sofa位)SP Flower & Tea Room 📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G64-66號舖環境:🐣🐣🐣🐣🐣服務:🐣🐣🐣🐣🐣🌸香草煙三文魚綠茶扁意粉 $138味道:🐣🐣🐣🐣🐣呢個意粉真係好好食😋煙三文魚好新鮮,綠茶味意粉幾特別,綠茶味唔會太重,好適中❤️❤️🌸鰻魚牛油果🥑滑蛋丼 $138味道:🐣🐣🐣🐣🐣呢個丼又係超好食😋鰻魚優質,啲蛋又滑,整個感覺唔會太漏!係我食過最好食既鰻魚飯!🌸安格斯牛肉慢烤蕃茄泡菜燉飯 $178味道:🐣🐣🐣🐣🐣本身好鍾意食蕃茄,呢個飯蕃茄味濃,所以覺得真係幾好食😋啲牛肉幾juicy ,生熟程度剛剛好,唔會un😋😋😋加埋少少泡菜好開胃!🌸伯爵朱古力窩夫配蜜糖脆脆 $128味道:🐣🐣🐣🐣🥚窩夫做到外脆內軟,唔會好粉既感覺!而側邊啲蜜糖脆脆真係幾甜🤣不過整體都幾好食!🌸抹茶柑桔蛋糕 $48味道:🐣🐣🐣🥚🥚餐廳有個蛋糕櫃比客人選自己喜歡既甜品,而當日淨番可選既款式唔多🤔所以就求其揀左一份。餐廳期實所有蛋糕賣相都唔錯,好岩女仔影相打卡,但呢款味道上有啲失色,唔係好食既高級綠茶粉味,亦偏甜!🔔
SP Flower & Tea Room
🌸伯爵朱古力窩夫配蜜糖脆脆 $128
味道:🐣🐣🐣🐣🥚
🌸抹茶柑桔蛋糕 $48
味道:🐣🐣🐣🥚🥚
🔔🔔唔少既cafe 都可以request寫happy birthday字句同名,仲會有蠟燭🕯️送!如果有朋友仔生日可預先同店員講定,比個surprise 朋友仔又可以影相📸️靚啲👍🏻👍🏻