2021-03-08 34 瀏覽
上次嚟過呢一棟大廈之後,發現原來呢度有好多間樓上Cafe,所以今次就嚟到另一間試吓。打開𨋢門就見到呢度有佈置得好靚嘅花牆,仲有大大個胡桃夾子俾人用嚟打卡,少女心爆棚。除咗有花牆,每張枱都用花花來做佈置,餐具亦用左西式宮廷風,又係用嚟打卡一流。嘢食方面一頁可以睇晒,我就叫咗一個森林迷宮,加是日甜品,仲有藍莓乳酸。森林迷宮就係一個香草什菌白汁燴飯,意大利飯粒粒分明,吸收晒啲白汁,雜菌亦都切得又大件又細細粒,口感多層次,加埋面頭嘅香草做點綴。藍莓乳酸就用咗新鮮嘅藍莓嚟打成, 非常新鮮。至於是日甜品就係蜂蜜厚多士。厚多士分量十足,真係有成吋咁厚,麵包皮焗得夠脆,面頭仲搽咗一層蜜糖,所以食落甜甜地,加上隔離有自家配製嘅蘋果蓉果醬,有蘋果粒,搽埋出去舊多士度一齊食,口感十足,推介呢個甜品。呢度落單同埋煮嘢食都係得一個店員負責,真係辛苦晒。

藍莓乳酸就用咗新鮮嘅藍莓嚟打成, 非常新鮮。

呢度落單同埋煮嘢食都係得一個店員負責,真係辛苦晒。