2019-02-28
黎到呢個咁pink既地方,就算師奶都被呼喚出少女心🤣🤣🤣其實自己本身唔係太好粉紅色呀、hello kitty 個啲野,不過對於精緻既三層點心架無乜抗拒力!本來只抱住黎打咭既心態,點知野食又出乎預料地唔錯喎!為左配合呢度咁pink,我啲相都落左粉紅filter🙈叫左個Bossy Royal set,$388 有好多野食!又幾抵喎!頭盤兩個沙律都唔錯,我比較鍾意呢個青蘋果牛油果醬蟹肉沙律,好清新!我好鍾意食燒玉子,平時食壽司都會食甜蛋壽司。呢個玉子燒得好靚,甜度適中!切開入面仲好有小小蝦肉。呢個海鮮拼盤係冷盤,有蜆、帶子、魷魚同蝦,但啲蝦唔新鮮,係「梅」既!😥其他海鮮就無乜味,都係雪藏野,呢個麻麻地。好鍾意佢用三層架擺餸,好girlish,不過另一個原因係張枱好細,唔用個架無位擺餸🙈Egg benedict 就唔錯,一切開啲蛋汁流哂出黎,中間有啲蝦,又加左蛋黃醬同魚子醬釣味,成件事好夾。炸雞翼上碟既時候熱辣辣,外邊脆,入邊有肉汁!忌廉帶子意大利飯,食落好creamy,飯都軟硬適中。最後以蘋果茶作結,茶入面有細細粒蘋果,飲茶之餘又有得食下蘋果!後記:呢度成個環境都舒服,餐具好靚,menu都d
為左配合呢度咁pink,我啲相都落左粉紅filter🙈
炸雞翼上碟既時候熱辣辣,外邊脆,入邊有肉汁!
忌廉帶子意大利飯,食落好creamy,飯都軟硬適中。
後記:呢度成個環境都舒服,餐具好靚,menu都design到好似報紙咁,好有心思,食物又唔錯!我見到隔離枱叫左個粉紅色risotto,好興奮咁勁影相,我自己就對咁多色素既食物有啲驚🤣 anyway,呢度真係好girlish,係影相打咭既好地方。