2019-07-23
適逢表妹生日,知道佢一直都好鐘意粉紅系列既野,所以搵左好耐,終於搵到呢間【White Button Cafe &Dessert】呢間少女心滿瀉既 CAFE 同佢去慶祝一下。因為係開心星期五既關係,好彩我一早就已經訂左位,萬一無位就令到佢失望麻。果然無令佢失望,入到去,一整間 CAFE 都被純純既粉紅色包圍著,由裝修至擺設都充滿著愛既顏色。我哋叫左個「鮮蕃茄海鮮意粉」、「黑松露醬黃金薯角」、「玫瑰水蜜桃果茶」、「香蕉草梅沙冰」,個肚已經夠晒滿足。「鮮蕃茄海鮮意粉」:鮮茄味超濃,很新鮮,有少少蝦肉同埋墨魚片,都很爽口彈牙。意粉煮得剛剛好,不會太軟身。「黑松露醬黃金薯角」: 黑松露醬味道調較得剛剛好,黃金薯角炸得很香脆,但內裏薯肉肉滿滿的,很滿足喔。「玫瑰水蜜桃果茶」:味道很清新,而且色彩很繽紛,加上呃 LIKE 一流。(唯一不足是,不能再添水。)「香蕉草梅沙冰」:草梅味比較濃,沒有香蕉味飲琴似的,不過整體都覺得不錯,酸酸甜甜的。見到佢食得咁開心,我就知道我無揀錯了。
見到佢食得咁開心,我就知道我無揀錯了。