2021-12-11 538 瀏覽
是咁的,話說大館同中環街市開咗咁耐都未去過。本身想學朋友嗰個男朋友話齋,「好攰唔去」,但係又怕一個唔小心激嬲咗人,好似咁樣仲大鑊,咁唯有星期日都過海啦🥲行咗街市一陣之後其實已經肚餓😌咁就搵嘢食啦~ 經過呢一間餐廳望吓佢個Lunch Set Menu都幾啱食就入咗去~ 。Starter ♦️煙三文魚凱撒沙律前菜嚟講,沙律🥗is a must呀~ 清新爽脆嘅沙律菜加埋微酸嘅醬汁,仲有鹹香嘅煙三文魚,醒胃呀!♦️唐揚魷魚鬚配芥末紫菜魷魚脆得嚟又夠晒彈牙,去買芥末紫菜同埋木魚碎勁惹味~。Main♦️輕煎三文魚扒·嫩菠菜 配 意式檸檬甜酒柚子汁三文魚勁大塊,煎到外脆內軟。入口肉質鮮嫩,醬汁係甜甜地同三文魚幾夾。菠菜份量都唔少,配一個好Creamy嘅醬汁👍🏻♦️烤紐西蘭特級肉眼扒 180克 配 薯菜·紅酒咖啡肉汁肉眼扒肉質軟腍,最特別係佢嘅醬汁,有少少咖啡香汁,微微辣帶少少酸。順帶一提係如果晚餐嚟食嘅話,散叫呢份牛扒會係再大塊啲同埋會用咗慢煮嘅煮法。店員講解完之後搞到我都心思思想夜晚嚟多次!飲品方面食咗一杯latte同埋一杯CocktailLatte 其實感覺似Dirty多啲☝🏻飲都係滑滑嘅奶同埋香濃嘅咖

。Starter
♦️煙三文魚凱撒沙律

♦️唐揚魷魚鬚配芥末紫菜

魷魚脆得嚟又夠晒彈牙,去買芥末紫菜同埋木魚碎勁惹味~

。Main
♦️輕煎三文魚扒·嫩菠菜 配 意式檸檬甜酒柚子汁

♦️烤紐西蘭特級肉眼扒 180克 配 薯菜·紅酒咖啡肉汁

飲品方面食咗一杯latte同埋一杯Cocktail

Latte
其實感覺似Dirty多啲☝🏻飲都係滑滑嘅奶同埋香濃嘅咖啡😌
Cocktail - You May Fun
係店員介紹嘅,酸酸甜甜幾似入口,飲完即時覺得有少少醉嘅感覺,就同店名一樣。

總結係其實呢一間都係一間非常有心同埋有質素嘅餐廳,可能咁啱出邊維修緊嘅關係,佢嘅位置都唔係好顯眼,要細心留意先見到,但係佢絕對係一間非常高質嘅餐廳。另外餐廳仲有露天嘅位置,如果坐出邊嘅話感覺都幾休閒。
  • You  May  Fun