放工過黎睇戲,貪依度坐得舒服,份量又唔太多.揀個2人餐,2個都ok,但我地係俾個CREAM BRULEE吸引而叫果個餐,main dishes要左鰻魚薄餅同海鮮汁龍琍柳燒飯.一買完野就做左waiter a帶位去遠遠最入個位,隔離冇人,感覺舒服d,傾計都唔洗咁大聲.一坐低唔夠幾秒,2杯野飲就放係抬面,好似跟住我地尾一齊黎咁.我要左杯凍薄荷朱古力,我個fd話,真係綠綠地wor,足晒炓.但我飲落料凍朱古力,薄荷淡到近乎冇,我就係眼訓先飲d有薄荷既野.先黎左小食章魚丸,不過不失,加上熱辣辣.要拎起個spoon..haha之後2個main dishes到,先講鰻魚薄餅,餅邊好脆,近乎餅乾,鰻魚汁偏甜,適合港人口味.海鮮汁龍琍柳燒飯,有少少cheese係面,我個fd話好香,我自己就唔食,揀左d冇既,都唔錯.而飯丸令我諗起馬六甲既雞飯,當然味道完全不同.食完就叫上cream brulee,佢表面放左d粟米片加朱古力醬,加得幾好.但係下面層焦糖太厚,只是硬掘掘的一層,而蛋就口感太實,有待改進.整體滿意.野食又上得快,成餐係差在杯野飲
放工過黎睇戲,貪依度坐得舒服,份量又唔太多.

整體滿意.野食又上得快,成餐係差在杯野飲
2012-02-24
  • 鰻魚薄餅 海鮮汁龍琍柳燒飯