2023-04-06
呢間刨冰好似係電視上介紹過,一向唔鐘意刨冰嘅我睇完都覺得吸引,我唔鐘意刨冰嘅原因係印象中刨冰嘅topping 好易中伏,會好似藥水味,冰係無味,似終係靠啲汁但睇完電視介紹,覺得呢個冰嘅質感係好似綿綿冰,好想試,佢整到好大個,好似好滿足。有次同細佬講起原來佢已經食過,而且係常客佢話間鋪好細同一定要排隊,叫我3,4點果啲時間會少人d d。第一次去真係要排隊,佢地點都較偏唔近地鐵站,好彩細佬排定隊,店舖齊人先俾入,同排隊時會預先問你要咩,幾有效率我去過幾次,次次都試下唔同味,我可以咁講我未食過覺得唔好食,舖頭又不定期整啲特別味,期間限定,好就有新鮮感,唔好就係無得再食個冰都好大下,兩個人食一個比較合適,舖頭都有蛋糕,但我覺得就普通,唔算出色,都係食返冰南瓜,伯爵茶,芒果,Tiramisu我都食過,唔記得仲有無,但全部都好食,我麻麻茶類製品,但佢都整到我覺得好食。我仔一去銅鑼灣都諗起呢個冰另外舖頭好似有得蓋印仔,唔知食幾多會有得free類似呢啲,因為次次同細老去佢搞,我唔知儲印有咩reward,但諗住成日去食,記得儲印呢個冰一啲都唔平,近百元一個,但我覺得佢都係值。冰好快溶,所以大家好快食完都
呢個冰一啲都唔平,近百元一個,但我覺得佢都係值。冰好快溶,所以大家好快食完都走。好推薦大家去呢間舖頭食下日本冰品