follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋發掘更多美食 😋好多時做嘢經過呢間舊冰室,終於有機會可以試一試。今日唔係太肚餓,所以簡單叫咗碗牛肉米粉🥩🍜。湯有少少d d鹹,牛肉足料有牛肉味,食落似打邊爐果隻手牛肉有咬口,但晤係一片片,牙力🦷 晤好可能會覺得靭。米粉浸得唔夠耐,未完全散開有啲一嚿嚿但我覺得還可接受。食食吓發覺碗嘢有5隻蟻🐜🐜🐜🐜🐜。本身諗住試埋杯茶,最後都係算(費事杯嘢又有surprise🎁)餐廳氛圍我酷愛懷舊冰室,試過多間舊式茶記,覺得大部份老闆都好有人情味,願意同食客交流傾吓偈,將茶餐廳嘅歷史傳承落去。但呢一間嘅老闆們比較有性格,感覺唔一樣,令人不會有回頭的感覺,可惜可惜。🥀
好多時做嘢經過呢間舊冰室,終於有機會可以試一試。
🐜🐜🐜🐜🐜
餐廳氛圍