2021-12-17 67 瀏覽
因為足球,我諗起我老公係踢波友,一定好開心,於是就同左佢一齊上去啦!點知... 原來呢度係阿仙奴主場!咁如果你係鍾意阿仙奴,又無理由唔捧下場吧!因為全場嘅design同碗碟都係波迷的心水!今晚食左兩個dinner set (是日沙律+蒜蓉包+粟米湯)先講佢個前菜Salad,用呢個罐上碟真係好得意!at least我食完呢餐一定記得佢!亦都非常欣賞佢個粟米湯,因為唔係罐頭湯,真係自己原粒粟米整爛佢但超級夠味嘅自家湯!襯埋個熱辣辣蒜蓉包,外脆內軟、蒜蓉味濃,好好食!波士頓活龍蝦(半只)白松露忌廉意大利飯好surprise個龍蝦入面有沙拉醬蟹子,仲有濃濃焗芝士,Risotto係我favorite,呢個都無令我失望,每一啖好濃好香~澳洲O.Connor草飼牛西冷蒜香扁麵牛味濃、肉質軟腍,邊位有微焦香,麵感彈牙,不過醬汁可以多少少會比較好~但又不至於乾身。另外跟餐附送餐飲同埋6折享自家製甜品~必點:即製梳乎厘班戟動L得好正!超級SOFT同滑身!熱辣辣食口感係最正嘅!法式焦糖燉蛋真係成隻雞蛋上喎!超cute!口感嫩滑、仲有雲呢拿籽,配埋吉士焦糖脆餅,非常鬆脆,good match~
點知... 原來呢度係阿仙奴主場!

咁如果你係鍾意阿仙奴,又無理由唔捧下場吧!
因為全場嘅design同碗碟都係波迷的心水!

先講佢個前菜Salad,用呢個罐上碟真係好得意!
at least我食完呢餐一定記得佢!

亦都非常欣賞佢個粟米湯,
因為唔係罐頭湯,真係自己原粒粟米整爛佢
但超級夠味嘅自家湯!
襯埋個熱辣辣蒜蓉包,外脆內軟、蒜蓉味濃,好好食!

波士頓活龍蝦(半只)白松露忌廉意大利飯
好surprise個龍蝦入面有沙拉醬蟹子,仲有濃濃焗芝士,

澳洲O.Connor草飼牛西冷蒜香扁麵
牛味濃、肉質軟腍,邊位有微焦香,
麵感彈牙,不過醬汁可以多少少會比較好~
但又不至於乾身。

另外跟餐附送餐飲同埋6折享自家製甜品~
即製梳乎厘班戟

必點:即製梳乎厘班戟
動L得好正!超級SOFT同滑身!熱辣辣食口感係最正嘅!

法式焦糖燉蛋
真係成隻雞蛋上喎!超cute!
口感嫩滑、仲有雲呢拿籽,
配埋吉士焦糖脆餅,非常鬆脆,good match~
2021-12-13
  • 即製梳乎厘班戟