2018-04-25
難得男朋友最近投資得利,於是請我食飯,揀咗一間喺佢屋企附近嘅商場。晚餐來講兩個人食,又唔想食日本野,最後就揀咗呢間食西餐同生蠔嘅餐廳呢間餐廳其實係自己住嘅樂富都有,不過就好細間,得10個座位左右。相反將軍澳分店就好大間,仲有落地玻璃觀景位,亦有室外位,景色唔錯,望出去係一個花園香煎虎蝦配龍蝦汁燴米型粉好食,虎蝦嘅肉質好結實,啲肉好入味,煎得香口。自己本身都鍾意食米型粉,我會形容為好煙韌嘅飯粒,每不一匙粉入面都會不埋好多汁,食落好正好和味炭燒澳洲羊架燒得好香,啲肉好嫩好易咬開,每咬一啖啲肉汁都流晒出嚟,唯獨係個羊架真係有啲細,食落唔夠喉炸啤酒味薯條係完全冇啤酒味嘅,可能個名只不過係gimmick,純粹覺得啲薯條都幾好食嘅,炸得幾香脆,似麥當勞嘅薯條之後再嗌左幾隻生蠔,呢度嘅生蠔好平,自己唔係好識食所以都費事評論,但好肯定係冇腥味既,亦都無食到啲蠔殻碎片價錢來講又唔係好抵食,店員嘅服務亦好普通,唔會主動問有咩需要,而且都冇乜笑容,所以如果有錢食好嘢嘅話,都唔會再揀呢間