2018-11-03 607 瀏覽
今晚嚟到荃灣,因為呢排都食左唔少東南亞同日本餐,所以想轉下口味,食西餐。經過荃灣廣場,發現對面新開左一間新嘅西餐廳,就入去一試。menu 推介兩款2人套餐,我地就點左澳洲M5和牛肉眼扒餐。 頭盤揀左三文魚牛油頭沙律 🥗啲沙律菜同煙三文魚都好新鮮,而honey mustard sauce同整個沙律ge 口味都出奇地夾。餐湯就揀左黑松露野菌湯。個人好鐘意黑松露,而呢到湯陣黑松露味十分濃郁,好正!main course 除左牛扒,都有得揀多個飯或意粉。我地就點左carbonara 意粉軟硬度適中,做到 al dente。啲蛋黃包住每一條意粉,再加parmesan cheese , 口感味道十足!最後,當然唔少得壓軸嘅m5和牛肉眼扒。肉質非常嫩滑,亦非常juicy。另外亦有一碗薯蓉配搭,味道亦不錯!整體來說,食物質素不俗 。另外餐廳環境亦不錯,上菜速度很好,唔會不停上哂所有菜,最啱同朋友聚會及拍拖約會!
經過荃灣廣場,發現對面新開左一間新嘅西餐廳,就入去一試。
頭盤揀左三文魚牛油頭沙律 🥗

三文魚牛油頭沙律

黑松露野菌忌廉湯
隨餐湯嘅提子包,非常鬆軟。

意粉軟硬度適中,做到 al dente。
卡邦尼意粉

最後,當然唔少得壓軸嘅m5和牛肉眼扒。
澳洲m5和牛肉眼扒

三文魚牛油頭沙律