2007-12-18 10 瀏覽
以酒店嘅自助晚餐計收$178,依度真係算數一數二抵食,試過之後,又覺得唔錯喎,好過預期添,食物質素都唔賴,當然唔會話好到「氹」一聲,我覺得都有幾個賣點:1.Spinning Salad,2.中式老火湯,3.生蠔、龍蝦仔、翡翠螺,4.自助咖啡吧。其他仲有燒味、即煮麵檔、冷盤、壽司、魚生、熱盤,夾夾埋埋都好幾十款!不過,烤豬柳(即切肉車)麻麻哋,甜品亦都係唔得,選擇少質素唔似樣,反而個涼粉掂,點解掂?因為可以自家制超級B仔涼粉,好多款粒粒生果俾你配搭,再加埋蜜糖糖漿、石榴糖漿或椰奶,整多球香芋椰子雪糕放上面,幾正架!有老友問,D沙律有得自己DIY咪得囉,使乜搞咩Spinning Salad!沙律好食,除咗D沙律菜夠新鮮,唔會話濕立立外,夠冰凍,醬汁撈得夠均亦係好重要,所以,Spinning Salad就做到以上效果,佢用冰鎮住個沙律兜,將你揀好嘅沙律菜、配料同醬汁一路轉一路撈均,同你就咁自己撈埋係有分別嘅。D沙律菜冰鎮過,夠凍,食落就索索聲,更爽脆,而醬汁夠均,唔使講都知咁樣會好味D啦!此外,佢哋個沙律吧,晌沙律菜、配料同醬汁都好多嘢揀!老火湯方面,雖然唔係咩貴價湯,好似依次飲嘅只係紅蘿蔔

有老友問,D沙律有得自己DIY咪得囉,使乜搞咩Spinning Salad!沙律好食,除咗D沙律菜夠新鮮,唔會話濕立立外,夠冰凍,醬汁撈得夠均亦係好重要,所以,Spinning Salad就做到以上效果,佢用冰鎮住個沙律兜,將你揀好嘅沙律菜、配料同醬汁一路轉一路撈均,同你就咁自己撈埋係有分別嘅。D沙律菜冰鎮過,夠凍,食落就索索聲,更爽脆,而醬汁夠均,唔使講都知咁樣會好味D啦!此外,佢哋個沙律吧,晌沙律菜、配料同醬汁都好多嘢揀!老火湯方面,雖然唔係咩貴價湯,好似依次飲嘅只係紅蘿蔔煲豬骨,但勝在夠火喉、無味精,秋冬天飲多碗滋潤湯水無得頂。生蠔算細隻,但食落都覺得新鮮喎,仲成晚不停補充添,反而翡翠螺就久唔久出一轉,味道一般般啦!茶、咖啡任飲,但稍為少少特別係佢擺咗部咖啡機係度,飲Epresso又得,飲Latte都得!