2024-04-17 282 瀏覽
係石門返工,由蜂后開張到宜家,都keep住成日買手搖飲,因為佢地d手搖比附近其他手搖店有特色(最鍾意飲乳酪鮮奶系列🩷) ,佢地D糖水都唔錯,小丸子好好咬🩷今日放完飯,去左買蘋果冰醋,本身包椰果個冰醋夏天飲好舒服🤤但我自己本身麻麻地椰果因為見加料區上面,椰果同寒天波波都係$5就試下問收銀姨姨 ,可唔可以椰果轉寒天波波佢話唔得,咁我就話「咁可唔可以走椰果 , 加$5 要寒天」之後後面沖野飲果位後生少少嘅女店員(染藍色頭髮)我估應該係老闆啲屋企人細妹家姐果類啦🤔好燥底嗌出黎「唔得呀,唔可以轉呀」姨姨解釋比佢聽我想加錢要寒天繼續好燥底 「唔得呀,唔可以加野,淨係可以走椰果」個姨姨都好似覺得佢好燥😂「哎呀,得啦」問我照唔照要椰果,佢話有椰果好飲啲我廢事姨姨比佢鵝,就照嗌要椰果,咩都唔洗改其實成間鋪其他人都好好,收銀姨姨、有個白淨啲紅髮嘅女店員、仲有一個好後生嘅女店員,態度語氣都好好,好nice唯獨藍髮呢位店員,次次去買,佢心情都係好燥底😅語氣好掘,平時離遠見到係佢收銀,我就會唔買🥴我後尾繼續諗,點解唔可以加寒天,又唔係熱飲可能係因為果醋(?如果果醋唔可以加其他料,其實可以寫返係menu上🙂(芋泥

今日放完飯,去左買蘋果冰醋,本身包椰果
個冰醋夏天飲好舒服🤤但我自己本身麻麻地椰果
因為見加料區上面,椰果同寒天波波都係$5
就試下問收銀姨姨 ,可唔可以椰果轉寒天波波
佢話唔得,咁我就話「咁可唔可以走椰果 , 加$5 要寒天」

之後後面沖野飲果位後生少少嘅女店員(染藍色頭髮)
我估應該係老闆啲屋企人細妹家姐果類啦🤔
好燥底嗌出黎「唔得呀,唔可以轉呀」
姨姨解釋比佢聽我想加錢要寒天
繼續好燥底 「唔得呀,唔可以加野,淨係可以走椰果」
個姨姨都好似覺得佢好燥😂「哎呀,得啦」
問我照唔照要椰果,佢話有椰果好飲啲
我廢事姨姨比佢鵝,就照嗌要椰果,咩都唔洗改

我後尾繼續諗,點解唔可以加寒天,又唔係熱飲
可能係因為果醋(?
如果果醋唔可以加其他料,其實可以寫返係menu上🙂
(芋泥都有寫明有咩系列先加得啦🤨)
你唔講我點知呢?

我自問都好有禮貌,平心靜氣問,唔洗咁燥底嘅🙂
2024-04-17
外賣自取