2018-07-10
中價的定義, 介乎於某國際大型快餐店及高級漢堡包店之間, 即你只要花$40-$50就可享受一個漢堡包餐!當日, 因為到尖東科學館拍完拖, 再看看附近有什麼好食, 發現了頗偏僻的Seafood Stand, 價錢不算貴, 但又幾特別~安格斯牛肉漢堡餐 ($58)安格斯牛肉漢堡有最基本的食材, 洋蔥、芝士、蕃茄...所以主要試試包跟安格斯牛肉漢堡!包有焗脆, 口感不錯, 但外觀就普普通通~安格斯牛肉漢堡不乏肉汁, 味道不錯, 亦夠厚身, 絕對值此價格!吉列牛漢堡餐 ($55)吉列牛漢堡主要當然是吉列牛啦!漢堡炸得超香脆, 配搭起來不會奇怪, 反而幾特別呢感覺好像食魚柳包+漢堡包, 不會太乾, 值得一試!Bless - Eye Protector (跟餐轉配+$29) & Bless - Apple Tea (跟餐轉配+$12) Eye Protector味道較重跟複雜, 提子跟啤梨味較突出~而Apple Tea即蘋果伯爵茶, 味道清香, 伯爵茶香味濃, 我較喜歡這款水牛城雞翼 ($38)我跟男友都喜歡食水牛雞翼, 所以見到即點!有雞翼x2&雞槌x2, 炸得香口, 而醬汁味道都不錯, 不會
安格斯牛肉漢堡餐 ($58)
安格斯牛肉漢堡有最基本的食材, 洋蔥、芝士、蕃茄...
所以主要試試包跟安格斯牛肉漢堡!
包有焗脆, 口感不錯, 但外觀就普普通通~
吉列牛漢堡餐 ($55)
吉列牛漢堡主要當然是吉列牛啦!
漢堡炸得超香脆, 配搭起來不會奇怪, 反而幾特別呢
感覺好像食魚柳包+漢堡包, 不會太乾, 值得一試!
水牛城雞翼 ($38)
我跟男友都喜歡食水牛雞翼, 所以見到即點!
有雞翼x2&雞槌x2, 炸得香口, 而醬汁味道都不錯, 不會太辣, 怕辣的朋友都可以一試
同場加映: 忌廉芝士醬 & 生蠔醬
要推薦生蠔醬, 真的很特別, 食到淡淡的生蠔味, 又清新, 配薯條一流!
整體來說, 味道不錯, 價格不貴, 簡單食一個快餐的好選擇!
但就不夠環保, 都是用紙盒上, 所以美觀度都大減, 如果環保點會更好!