2024-10-11
位於尖東有好多靚靚嘅西式餐廳,依家啱意大利菜就係其中一間,而且有露天座位可以望到海景!真係又Chill又寫意!😃同埋呢度嘅上晝同入夜後真係有好大嘅分別,午後嘅優閒時光,海濱旁嘅餐廳啱晒chill一陣。秋涼喇,吹住微風加啲陽光好舒服。叫左兩個Set Lunch- 包前菜加主菜嘅$198(再加埋甜品$38)⭐南瓜湯(今日是日餐湯)- 賣相已經夠吸引,香濃嘅南瓜味加上少少橄欖油個湯更順口更滑🥗特選意大利餐前菜拼盤- 啲菜好新鮮,烤嘅瓜菜亦都好香甜,仲有一碗仔小米添,一邊食一邊傾啱晒🥩主菜我哋加左$58升級澳洲西冷牛扒- 塊扒俾芝士同火箭菜完全覆蓋,每啖牛扒連埋芝士同火箭菜食,口感好豐富。牛味足仲好juicy,真係滿足晒鍾意食牛嘅胃口。🍕石窯爐烤手拉意大利辣肉腸薄餅- Pizza現製即烤,有蕃茄醬、意大利辣肉腸、馬蘇里拉水牛芝士,拉絲嘅芝士再配辣肉腸真係夠曬滋味,一路食一路好享受一路哎好味🥧甜品- Tiramisu 配上新鮮生果,成杯芝士多過餅,好似食緊雪糕咁.午餐已經包埋一般嘅咖啡或茶,如果唔係一陣仲要繼續做野,我實會upgrade杯白酒嘆下😌
叫左兩個Set Lunch
- 包前菜加主菜嘅$198
(再加埋甜品$38)
⭐南瓜湯(今日是日餐湯)
🥗特選意大利餐前菜拼盤
🥩主菜我哋加左$58升級澳洲西冷牛扒