2021-09-22
❀ Gusto - Taste Italian #尖沙咀 ❀❗尖東地鐵站一出 意大利酒吧西餐廳❗——————————————————尖東站P出口一出就見到呢間酒吧餐廳,氣氛好好,環境又大。聽聞仲係當年擔任米芝蓮餐廳嘅主廚開辦,質素有一定保證🔥而且亦都有唔少西菜式選擇,總有一款會啱你口味。另外亦有多種酒類飲品同埋shisha,幾啱三五知己聚一聚👭🏻。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Black Truffle Carbonara $228 (4.2/5)呢一個最有驚喜😆。好少專登嗌Carbonara,覺得比較膩而且味道間間都差唔多。但係呢間加咗黑松露得來,醬汁濃度恰到好處,夠晒香🔥。麵質軟硬度亦非常適中,值得一試! .☞ Pan-fried Seabass $228 (3.5/5)香煎sea bass有少許失色,口感比較鞋🥺。反而底下嘅Cous cous仲好,調味幾香,粒粒分明。.☞ Grilled Suckling Pig Roll $218 (3.5/5)聽朋友介紹所以叫,但可能水準有啲飄忽,今次食覺得較為普通🙈。表面雖然烤得香脆,但豬肉都幾鞋,而且有少少鹹。不過底下甜甜地嘅蘋果醬加埋薯蓉就幾唔錯。
❗尖東地鐵站一出 意大利酒吧西餐廳❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
呢一個最有驚喜😆。
但係呢間加咗黑松露得來,醬汁濃度恰到好處,夠晒香🔥。
麵質軟硬度亦非常適中,值得一試!
香煎sea bass有少許失色,口感比較鞋🥺。
反而底下嘅Cous cous仲好,調味幾香,粒粒分明。
表面雖然烤得香脆,但豬肉都幾鞋,而且有少少鹹。
不過底下甜甜地嘅蘋果醬加埋薯蓉就幾唔錯。
☞ Cannoli $88 (4/5)
幾鍾意呢款意大利嘅甜品。
表面係硬脆嘅外皮,少許甜甜地。
內裏裝住順滑嘅忌廉,再加咗少許開心果碎。
兩種截然不同嘅口感拼埋一齊幾豐富😆。
——————————————————
✨整體味道: 3.7/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度:3.8/5
✨性價比: 3.7/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
食物中規中矩,可能我期望太高🙈不過勝在環境夠大夠舒適,而且一出西鐵站就係,非常方便。另外仲有shisha提供,適合三五知己敘舊🔥。