2018-06-14 199 瀏覽
Seafood Stand開左好一段時間,見如今分店開多左幾間,去開尖東就試一試。尖東分店比較細,店內坐位唔多,所以店外放置左2張座位。今次正好因為店內已經滿座,所以坐到外面去。說實話,外面真的比較熱,夏天的時侯可能會有點難受呢~點餐紙選擇不多,好像比其他分店少呢~最後選了2款burger,一款意粉。安格斯牛肉漢堡 ($78)Angus Burger安格斯牛肉漢堡好厚身🐮,牛肉食落Juicy💦,有肉汁,而且牛味濃郁🙌🏻,幾有驚喜。中間再加上一片厚切蕃茄🍅、芝士🧀同洋蔥,真係幾好食嫁!而且麵包唔係hea hea 咁用嘉頓麵包,包物烘過都幾鬆軟,都係加分位!今次係seafood stand試左2款Burger 🍔,呢款係最好食的呢紅花忌廉海鮮意粉 ($78)Saffron Seafood Pasta海鮮有青口、小元貝,海鮮味道不過不失👌🏻。但意粉煮得唔錯,番紅花醬汁夠Creamy💦,味道幾惹味,而且意粉質地煙韌有咬口🍝👍🏻,幾好食,不過用膠盒裝,感覺有d hea😂。夏威夷菠蘿烤雞漢堡($68)Hawaiian Roasted Chicken Burger 呢個烤雞漢堡🐥嚟到俾佢嚇左一跳,件

點餐紙選擇不多,好像比其他分店少呢~
最後選了2款burger,一款意粉。

安格斯牛肉漢堡 ($78)
Angus Burger

安格斯牛肉漢堡
紅花忌廉海鮮意粉 ($78)
Saffron Seafood Pasta

紅花忌廉海鮮意粉

夏威夷菠蘿烤雞漢堡($68)

呢個烤雞漢堡🐥嚟到俾佢嚇左一跳,件雞扒係超大塊😳😳😳。店員介紹話烤雞係經過慢煮,搞到草根滿心期待。不過!!!食落就知中伏啦,雞肉好鞋好實好乾😭,感覺似雞胸肉,仲要冇咩調味,咁大件真係不得了。好彩仲有塊又多汁又甜嘅菠蘿🍍幫補下,加上個醬汁其實唔錯,不過件雞真係扣得太多分。。。實在唔好食,唔建議大家試😔
夏威夷菠蘿烤雞漢堡

檸檬茶($10)
檸檬茶

食物都還好,牛漢堡同意粉都唔錯,唯獨係個雞肉漢堡真係令人失望。係用具上,漢堡有木架裝住,其實幾得體
,不過意粉用上外賣膠盒就唔太環保呢!
紅花忌廉海鮮意粉