2022-08-14
嚟緊星期五Happy Friday去邊好?當然要約埋朋友一齊去酒吧飲野放鬆下啦🥂尖沙咀酒吧林立,選擇係好多但都十分易中伏!! 作為一個foodie🐽 去酒吧除左想飲靚酒,點少得高質嘅送酒小食?(當然唔係花生、薯片咁簡單🙊) 以下介紹嘅E-Sport Bar就同時滿足到食、玩、飲依3個願望😎玩~E-Sport Bar係尖東第一間電競酒吧,以【挑戰者一號】為主題嘅電競酒吧,夠曬特別‼️室内設有全港第一部酒吧電競遊戲機、Beer Pong、Stackcup、鏢機、DJ打碟等設施😬 有得食有得玩,絕對係消遣好地方!飲~E-Sport Bar除咗有優越嘅硬件配套外,更聘請咗2021年香港調酒師大賽亞軍以及 Hofex Hong Kong Best Branding Cocktail Award 最佳品牌大獎獲獎者主理🏆無論係雞尾酒、mocktail、champagne、spirit 等酒類都應有盡有!! 當晚飲咗【祿貴人】同【祥貴人】兩杯都選用Hennessy V.S.O.P調製,調酒師仲好有心機地介紹每款酒嘅特色,了解我地想試嘅口味,為我地推介適合嘅酒👍【祿貴人】 Chartreuse Gree
玩~
飲~
當晚飲咗【祿貴人】同【祥貴人】
【祿貴人】 Chartreuse Green Liqueur, Fresh Lime Juice, Passionfruit Syrup, Egg White, Jasmine Tea 👉 茶底好香濃,估唔到酒都可以咁fusion!! 表面嘅蛋白經過打發後,驟眼睇好似飲緊奶蓋🤣 又靚又好飲,打卡一流!!
【祥貴人】Grand Marnier, Dry Orange Liqueur, Grapefruit Juice, Fresh Lime Juice, Grapefruit Syrup 👉 調酒師知道我想試fruity 啲嘅酒,特登介紹依款有西柚汁嘅俾我,酸酸甜甜好醒胃🤤 即使酒精含量算高,但好易入口,好啱女孩子飲👄
如果唔想飲酒,可以試【香港現代愛情】 系列mocktail🍹我地嗌依杯叫【柯得荔夏蘋】 選用Apple Juice, Jasmine Tea, Lemon Juice, Lychee Syrup! 好清新又唔會太甜,絕對可以encore!
食~
燒西班牙伊比利亞黑毛豬柳條配燒汁 $238
依個送酒小食夠曬豪🤩 西班牙伊比利亞黑毛豬柳燒得恰到好處,表面微焦脆口,內裏juicy😋 淋上燒汁,甜甜地好啱送酒!!
蒜片牛柳粒 $98
我同朋友們都覺得好好食,牛柳粒嫩滑juicy😍 蒜片炸到卜卜脆,特別惹味,連同牛柳粒一齊食好正!!
墨西哥雞肉粟米片 $88
送酒小食又點可以無nacho😌 配上牛油果、粟米、番茄、洋蔥、雞肉整成嘅醬,超喜歡依個充滿墨西哥風味嘅特色小食🌮
原來Happy hour仲有特別優惠🤩
以下小食 特價$8/份 (原價$68)
黑松露薯條 (大推個黑松露超香,其他食物點依個醬都好夾😊)
Nachaos
脆炸雞翼 (點少得最愛嘅雞翼,熱辣辣炸起真係超級正💯)
PS 好少遇到食物同酒都同樣咁高質嘅電競酒吧,仲要好特別地以電競做主題,一眾電競迷一定不能錯過😎