🎀尖沙咀。二訪人氣正宗地道超高質韓國料理🇰🇷🎀🪄店名* #Bingo&Cook🔮地址* 尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖🔮🗾分店地區🗾 尖沙咀,銅鑼灣,旺角💰價錢$ 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_韓國菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵呢間一年前去過 記得超級高質!今次帶朋友再訪😍尖沙咀必食韓式餐廳~入到直行到尾就見到呢一間韓式餐廳 環境都好寬敞 燈光偏昏暗 以黃燈為主 製造輕鬆夜晚氛圍🏙️去到時候就算平日餐廳都爆曬場 同埋而家多左外面好似韓國當地既包車攤檔裝修 勁有氣氛👍甘岩我地去到系有三台生日 會即刻好似club甘黑曬有鐳射燈播生日歌 職員仲會用樂器助興 社死*1000😂入面大部分都係當地韓國侍應 有任何要求都需要英文溝通 不過落單用QRcode落有中文餐牌 唔洗擔心😎😎🍽️食物質素🍽️餐廳價錢偏中價 建議同一大班朋友去 可以叫好多野食 網頁版餐牌好清晰 分別有醬油生海鮮,韓式燒肉,各式炸雞,連炸雞腎都有,當地特色菜式有豬腳生菜包肉都一應
🎀尖沙咀。二訪人氣正宗地道超高質韓國料理🇰🇷🎀

🪄店名* #Bingo&Cook
🗾分店地區🗾 尖沙咀,銅鑼灣,旺角
💰價錢$ 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾
#pickyme_尖沙咀

剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜
#pickyme_韓國菜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️
餐廳價錢偏中價 建議同一大班朋友去 可以叫好多野食 網頁版餐牌好清晰 分別有醬油生海鮮,韓式燒肉,各式炸雞,連炸雞腎都有,當地特色菜式有豬腳生菜包肉都一應俱全,亦有唔同窩類,炒年糕,餃子等等 選擇多到眼花繚亂 食物份量都頗大份 而且見到對面枱叫左韓式燒肉會有職員幫忙燒 服務一流!想chill下都有好多酒或者飲品叫添😍

🪄韓式燉煮豬腳 $320
之前叫過真係五星推介✨同出面唔一樣 餐廳系會用爐焊住 保持熱辣辣 本身一塊切好一片片 食落十分方便😆呢一道菜式真係充滿膠原蛋白 豬腳由於系燉煮 所以好軟熟 外皮軟得黎保持彈性 可以連同配既蔬菜夾埋一齊食 減低油膩感 除左有常見既生菜外 仲有醃製蘿蔔,紫蘇葉,大白菜 每款菜都好新鮮 帶有甜味 醃製蘿蔔唔會好辣 好脆口😍

🪄海鮮韓式煎餅 $148
呢款韓式煎餅簡直系刷新左我對韓式煎餅既認知 因為平時食都係偏向淋身 但系呢個除左勁足料之外 佢地系煎得卜卜脆 夠曬香口👍份量又夠多 超級好食 尤其佢入面有好多蔥及章魚 所以帶出甜味及鮮味~點上魚露 鹹鹹地更加能突出香味

👀評分💖💖💖💖
🪄蜜糖牛油炸雞(半隻) $130
佢地炸雞味道唔算多 我地少少地叫左半隻黎試下 味道都唔錯 外皮夠薄身香脆 新鮮熱辣辣 比較偏甜 但味粉剛好不算過量 有配埋沙律減輕膩感

🪄飲品-乳酪沙冰$78 & 凍伯爵茶$32
飲品我個人幾推介乳酪沙冰 甜甜酸酸勁解膩 好冰涼~伯爵茶香味都頗濃👍

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️