2023-11-22
🎀尖沙咀。氣氛熱鬧開放式墨西哥餐廳🎆🎀🪄店名* #8Five2Restobar🔮地址* 尖沙咀天文臺道8號地下2號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$625 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐#pickyme_墨西哥菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵甚少食墨西哥菜既我今日同朋友黎到呢一間氣氛超好既地道墨西哥餐廳 佢地裝修十分別緻有格調 採用半開放式設計 見到好多人都係坐靠近室外位置飲酒歡聚 而餐廳內燈光稍微較暗營造氣氛~整體空間都好寬敞 最內更有玻璃窗投射 增加空間感 見到有好多都係一大班親朋戚友過黎慶祝 十分熱鬧😎而地板同牆身都有特別花紋及壁畫 好有個人特色啊!🍽️食物質素🍽️食物方面選擇好豐富 餐牌會清晰分開各款食物類別 而且都會有中文翻譯 好貼心🙈中意飲酒chill下都好滿足 因為呢度酒類飲品相當豐富 值得一提系佢地餐牌設計得好靚 有好多好特別既圖案裝飾👀評分💖💖💖💖🪄Ceviche Tuna 吞拿魚伴厄瓜多爾醬$138第一次食墨西哥菜既伴魚生 感覺好新奇 賣相好靚
🪄店名* #8Five2Restobar
🔮地址* 尖沙咀天文臺道8號地下2號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$625 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
🪄Ceviche Tuna 吞拿魚伴厄瓜多爾醬$138
第一次食墨西哥菜既伴魚生 感覺好新奇 賣相好靚 玻璃杯會煙霧瀰漫 十分打卡able 呢款可以根據個人喜好選擇三文魚/吞拿魚/蝦 而今次我地揀左吞拿魚 份量都比得好足夠 好大粒 魚味甘濃唔算太腥 沙律菜好新鮮 再加上香芹,洋蔥,牛油果切粒及酸酸甜甜的厄瓜多爾醬調味 瞬間開胃了😍
👀評分💖💖💖💖
🪄Crispy Fried Fish Taco 炸魚塊墨西哥玉米餅$142
之前都試過類似食品 今次呢款我覺得佢個賣相相對好吸引🙈總共有四件 裡面會夾有洋蔥香芹等 炸魚好香脆 不過個人就覺得稍辣了 我地撥開裡面啲辣醬先可以勉強接受到😂
👀評分💖💖💖💖
🪄BBQ Pork Ribs (Half) 燒烤醬豬肋骨$188
由於怕辣 侍應好貼心地幫我地將bbq醬分開上 估唔到半塊豬肋骨都可以甘多 超級抵食😆豬仔骨偏瘦 中間肉質更帶香味 食落完全唔heavy 而伴菜方面有我最愛既炸薯條同埋玉米烤餅 我覺得薯條做得勁出色 粗薯條薯味勁濃 即炸即上好熱辣辣 好夠香脆!
👀評分💖💖💖💖
🪄Chocolate Fondant with Ice Cream 心太軟配雪糕$78
最後當然唔少得黎翻個甜品做結尾拉😋試左呢款心太軟配雪糕 蛋糕朱古力味夠濃 蛋糕好鬆軟 如果內裡更流心就perfect拉 但係唔算過於甜膩 可以接受😊
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️