🎀尖沙咀。韓國人主理🇰🇷純白全層極寬敞韓燒店🐮🎀🪄店名* #GalbiTown🔮地址* 尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$996.6 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_韓國菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵琴日食完韓燒 今日再食多次😋今次黎到尖沙咀呢間都開左一段時間既地道韓國烤肉 一上到去比佢個空間嚇親😂因為全層都係呢間舖頭 以全白簡約裝修為主!店員老闆都係韓國人 就好似去左韓國當地一樣👍整體感覺好舒服~最搞笑系按鈴叫佢地 個鈴聲系牛叫🐮真係十級社死😂🍽️食物質素🍽️食物方面牛豬選擇唔算太多種類 但勝在質素好高 全部都十分地道 而且仲有店員專人幫忙燒 保證食物味道😍另外佢地份量都頗多 仲有提供外賣醃製肉類 如果中意餐廳調味都可以買翻去自己燒😆👀評分💖💖💖💖💖🪄小菜組合落單後就有各式各樣既小菜呈上 有雞蛋卷,魚板絲,泡菜,木耳,蘿蔔,蓮藕,水泡菜,沙律 果然十分豐富 我個人推介要試下雞蛋捲真係好好食😍另外佢地泡菜都好適合夾埋燒肉一齊食 解膩感😆👀評
🎀尖沙咀。韓國人主理🇰🇷純白全層極寬敞韓燒店🐮🎀

🪄店名* #GalbiTown
🔮地址* 尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$996.6 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄小菜組合

🪄韓牛肉眼扒$340
另外就叫左呢款肉眼扒 份量都幾大塊~佢地用左平板燒 雪花唔算太多 所以唔會話太肥膩 店員燒後就剪成小放系隔座比我地食用 呢個設計十分貼心☺️肉眼扒肉質有咬口 入口牛味濃鬱 肉汁爆發口中 好幸福😍😙仲可以點上麻油&鹽 增加肉既香味💕

👀評分💖💖💖💖
🪄豬五花腩$168
另外五花肉都係韓燒店必食拉😆佢地呢款肥瘦相隔 比較中薄身 都係用左平板燒 仲有配埋燒熱的泡菜醬比我地~呢款肉質比較偏實 我更中意食更肥美既五花肉🤣呢款就稍微硬左少少 岩中意瘦肉既人士~

🪄調味牛肋骨肉$280
呢款上到黎卷埋一舊我以為系好細塊 點知原來攤長之後都幾多肉😍而且佢系刀切格紋好靚 呢款調味系帶微甜果味 所以食落好juicy 肉質一啲都唔硬 個人最中意呢款!

🪄水蕎麥麵$118
蕎麥麵配清爽湯底 蛋絲,青瓜,酸蘿蔔,肉片 份量頗多 一整碗都有好多碎冰 所以食用時相當有冰涼爽快感 岩曬而家炎炎夏日🌞而且湯汁酸酸甜甜 仲有爽口青瓜及酸蘿蔔 味道十分不錯👍

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️