2018-09-03
放工來到九龍站Elements, 平日晚上, 放工的人流比較多, 和假期比較感覺好唔一樣!食過飯後, 我和朋友想食甜品, 來到京林屋!店內行自助型式, 在Cashier落單後, 自己搵位坐, 亦無限交枱時間, 可以慢下來坐下, 食野同傾計。點了皇牌甜品, 特製林屋抹茶餡蜜。有齊白玉丸子、寒天、抹茶啫喱, 紅豆和雪糕, 適合樣樣都想食的我, 多重口感, 味覺大滿足!抹茶卷蛋, 抹茶味沈穩濃郁, 甘香而不苦澀, 和卷蛋蛋糕好夾, 好有層次感!培茶卷蛋, 味道較傳統和溫潤, 蛋糕鬆軟, 回彈力超高, 離遠已經俾培茶味道吸引住!抹茶芝士蛋糕, 芝士蛋糕軟滑, 茶味保持香濃, 配上雪糕, 十分合拍!葡萄煎茶, 提子味香濃, 茶味清新, 果香處處, 配上之前的甜品, 係絕對係賞心樂事。飯後在京林屋, 一邊食抹茶甜品, 一邊喝煎茶, 絕對能給你一種味覺和心靈一片小休的空間!
點了皇牌 甜品, 特製林屋抹茶餡蜜。有齊白玉丸子、寒天、抹茶啫喱, 紅豆和雪糕, 適合樣樣都想食的我, 多重口感, 味覺大滿足!
葡萄煎茶, 提子味香濃, 茶味清新, 果香處處, 配上之前的 甜品, 係絕對係賞心樂事。