2024-05-30 22 瀏覽
尖沙咀有間甜品店做到我晚晚都想去,咁就係星十五囉!我每次行過都忍唔住要入去食返碗先返屋企。🍨講起中式甜品,我首推「腐竹薏米白果糖水」。推介指數 🌟🌟🌟🌟🌟。腐竹絲滑,薏米清甜,配上爽口的白果,喝一口真係消暑又消並。😍另外,「黃金番薯薑王糖水」真係一嘗難忘。推介指數 🌟🌟🌟🌟。呢款甜品滑潤而唔黏口,濃郁嘅薑醬同融化喺口裡嘅黃金番薯絕配!🍠然後我哋嚟到重頭戲——「炸雲吞」,推介指數 🌟🌟🌟🌟🌟。外皮香脆,裏面豐滿嘅豬肉蝦肉唔止夠味,而且仲好有咬口。一個字,「正」!🍤係點評完甜品同小食後,我一定唔會漏掉最後一款美食「酒香雞翼」。推介指數 🌟🌟🌟🌟。雞翼入口肉滑鮮嫩,酒香十足,真係令人想要一試再試。🍗星十五嘅甜品同小食都好有特色,每款嘅用料都好足,服務態度又好,加上環境舒適,令我好有享受嘅感覺。如果你係甜品愛好者,又或者系想覓得一個舒適嘅地方來個深夜食宵夜,星十五一定係你嘅首選!😉