今日去咗厚福街H8嘅四川燒烤店 - 大樹燒烤。餐廳以暗燈為主,副有氣氛,加上水吧係類似酒吧嘅設計,好適合帶朋友放工黎傾計飲酒食串燒。今晚我地嗌左麻辣鴨血粉絲、燒牛舌、焗糍粑同一眾串燒。串燒可以根據自己喜好,自行加孜然粉同辣粉,雖然串燒紙上有寫大中小辣,但店員告知辣度係由客人自行調較嘅。串燒方面,我地試左豬大腸、雞皮、雞中翼、雞軟骨、蝦、牛丸、金菇肥牛、蒜芯、冬菇、菠蘿等等。我地嗌左嘅燒物太多,不能盡錄,特別推介既有大腸、牛丸同雞皮。串燒好香脆,加上餐廳每張枱都配有一個用火燒住嘅熱石板為食物保溫,就算慢慢食都唔怕燒物變凍。麻辣鴨血粉絲 - 麻辣湯底好夠味,粉絲較少,只係用過下口癮嘅份量。但味道好好,鴨血份量尚可。燒牛舌 - 燒牛舌係分開一碟上嘅,味道好好,夠爽脆。如果可以再厚切啲會更好。焗糍粑 - 第一次食糍粑,一食就愛上。呢到嘅糍粑皮好薄,仲要焗到好香脆,咬到去仲有糖漿流出黎,甜到入心,極力推介!
今日去咗厚福街H8嘅四川燒烤店 - 大樹燒烤。

麻辣鴨血粉絲
薄切鹽烤牛舌