2017-06-10
收工約左媽媽去尖沙咀行街,行到差不多晚飯時間,就去厚福街睇下有咩食啦,收到宣傳單張,間餐廳叫深夜食堂位於尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓,原來匕打食串燒,媽媽又有興趣,就決定食哩間啦,店鋪原來有埋outdoor架,但個日落雨,所以就選擇坐入面,環境都好舒服!好舒服嘅環境啊!有廚師推介的食物,所以我都點左個蒲燒鰻魚飯份量好大,鰻魚好新鮮,醬汁都好好味哩個肥牛金菇卷係媽媽既至愛,而且媽媽自己都會成日整,肥牛不會太肥,肥瘦適中,而且仲包得好實,好惹味丫,個醬汁又唔會太過甜,堅正!因為我同媽媽都係好鍾意食牛,點左個蒜片牛柳粒,仲要係用鐵板上架,上菜時仲有炸炸聲,真係即叫即整,牛柳粒好有和牛的口感,肉質夠嫩易咬口,而蒜片好香脆,好惹味的一道小菜。炒雜菜,好大碟丫,好新鮮的菜,炒得好有鑊氣丫。芝麻雞翼醃製得好入味,又好香脆炸得,媽媽表示好正,真係食5隻都唔夠丫,太好味!炸雞軟骨一定要點既小食,因為送酒一流,炸得真係好鬆脆,唔似出面有d炸到淋哂又冇咬口,哩間炸雞軟骨真係冇得輸,我同媽媽清哂成碟!而當日亦有小食推介,哩個係紫芋金栗餅,即係入邊係紫薯,而外面係炸,個紫薯真係好好味,極推介丫!
好舒服嘅環境啊!
有廚師推介的食物,所以我都點左個蒲燒鰻魚飯
份量好大,鰻魚好新鮮,醬汁都好好味
炒雜菜,好大碟丫,好新鮮的菜,炒得好有鑊氣丫。