2024-06-29
位於尖沙咀厚福街的居酒屋,食材新鮮,餐廳有一列的bar枱,可以睇住刺身師傅專心一致,為客人製作料理,多了一份欣賞藝術的美感,視覺的享受!🔹軟殼蟹蜜柑沙律我地先叫左個沙律開下胃先~個沙律有好甜的蜜柑,脆卜卜的蟹籽,新鮮的沙律菜,仲有一隻好大的軟殼蟹,好新鮮!🔹特上錦繡刺身刺身全部都是用上時令矜貴的食材,包括鮑魚、帆立貝、馬糞海膽、吞拿魚腩、油甘魚、牡丹蝦、鯛魚和池魚。~鮑魚質感厚身,爽彈有嚼勁。~帆立貝很大隻肉厚,味道鮮甜、爽口。~珍寶牡丹蝦,蝦肉甘甜濃郁。~馬糞海膽片片的質感細滑、濃郁滋味、入口即化,還有一點回甘的味道。~吞拿魚腩、油甘魚、牡丹蝦、鯛魚和池魚都是厚切,很肥美、油脂分布多,味道香濃甘甜,入口即溶,非常回味。🔹什錦天婦羅最後點多個雜錦天婦羅,有蝦、茄子、蕃薯、南瓜和青椒,炸漿厚度適中,香脆可口!仲有個好似孔雀開屏的炸物伴碟,靚!
🔹軟殼蟹蜜柑沙律
🔹特上錦繡刺身
~鮑魚質感厚身,爽彈有嚼勁。
~帆立貝很大隻肉厚,味道鮮甜、爽口。
~珍寶牡丹蝦,蝦肉甘甜濃郁。
🔹什錦天婦羅