2024-05-05 1633 瀏覽
聽人講好食就聽得多,今次真係去試吓係咪真係名不虛傳。一入大廈見到得樓梯,要行上3樓,點知行到上執先甩到隔離原來有lift,蠢咗!惟有當行吓留定quota 食多2啖啦入去有侍應招牌幾位隨便坐咁,啲位有少少迫,不過食個米線唔會用太多時間都無乜所謂。叫咗個明火小鍋米線+蘿蔔+豬大腸+魚腐(小辣)味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️首先未食要讚嘅係佢係點單紙仔上面嘅選項好個人化,可以揀辣度、酸度、走乜、加啲乜、少米、煮久…仲勁過你去日本叫拉麵咁貼心,所以剔完食咩都已經加咗分米線一上檯當然係試一試個湯底如何,湯頭係偏甜呃類別,幾岩我個人口味,但辣度方面小辣就果然係辣得太溫柔,愛辣之人會覺啦爭咁啲啲,可以辣度上叫得無咁保守。米線係偏幼身個款,掛湯度不錯,入口幾細滑又唔會煮得太過火太爛,算係中上嘅米線質地蘿蔔清甜無渣,未有食到好刻意浸過糖水,煮得夠熟無過硬,合格水準。魚腐係一般凍肉鋪叫貨質素,無驚喜不過不失,可以唔叫豬大腸十分軟稔無臭味,煮得偏甜同食得出係花咗時間去處理,欣賞佢剪得好大舊,入口口感超滿足!最後一讚係可以加莞茜!簡直係莞茜控嘅福音,總括而言味道質素都係值得回頭,雖然價錢略高,但睇返地段黎講都叫做可以接受!

叫咗個明火小鍋米線+蘿蔔+豬大腸+魚腐(小辣)
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

仲勁過你去日本叫拉麵咁貼心,所以剔完食咩都已經加咗分

魚腐係一般凍肉鋪叫貨質素,無驚喜不過不失,可以唔叫