2022-11-07
前幾日同朋友去咗尖沙咀食韓國野,食飽之後經過見到有Gelato食就試下😋 Gelato-go 係美國人氣連鎖甜品店,主打Gelato同雪葩,無添加人造色素、香料、任何防腐劑或乳化劑,用全天然成份製成。除咗Gelato,仲有多款意大利甜點、三文治、蛋批、咖啡等等,可以同朋友坐低食下雪糕甜品都唔錯。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 🍨 2-Scoop Gelato $75Gelato口味超過20幾款,有開心果、咖啡、黑芝麻、朱古力、薄荷朱古力、Oreo, Coconut, Tiramisu等,可以揀杯裝或者筒裝同加toppings ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 店員仲俾我試咗幾款口味,黑芝麻好濃郁幼滑,值得一試😋最後我就叫咗最多人食嘅開心果💚 估唔到杯裝有咁有大球,同我拳頭差唔多大🤣 食落充滿果仁味,開心果味突出,唔會太甜,Gelato 都好幼滑😋 另一款就叫咗Oreo味🍪Oreo都好香濃,甜度啱啱好,仲有原塊oreo喺入面(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)☕️Tiramisu $70呢度仲有其他蛋糕同輕食,有芝士蛋糕、檸檬撻、蛋批等等。我就揀咗tiramisu ☕️,味道幾香咖啡酒味,食落輕盈,口感層次都好豐富😋
🍨 2-Scoop Gelato $75
☕️Tiramisu $70