2024-07-15
老外朋友特別鍾意東方美食,嚟到尖沙咀一於帶佢試吓烤魚&雞煲。上網搵食見到尖沙咀嘉芙中心的二鍋頭,有非常豐富的任你魚肉烤魚套餐,CP 值很高。見到推出最長7小時任你食肉烤魚雞煲火鍋放題套餐,睇見都流口水。任你魚肉烤魚套餐套餐已經包括無限量、任食、新推出的4款口味烤魚,再加雞煲、火焰牛尾煲、豬手煲任食優惠,食完仲可以落單湯底打邊爐,啱晒一班朋友慶祝或者聚會,慢慢嘆!秘制火焰牛尾煲平時一般都鍾意食雞煲,今次就特別啲揀咗牛尾煲,少少辣非常刺激。店員還會炒香秘制火焰牛尾煲,火焰效果打卡一流。果然係招牌菜之一,火焰牛尾煲非常惹味,醬香好腍好入味,而且帶一點玫瑰露酒香, 提升牛尾煲味道層次和香味,食完感覺很滿足。烤魚清江魚接下來新推出4款口味烤魚,我哋揀左食酸辣烤魚,清江魚比較小骨,啖啖肉岩晒我懶人。魚皮外層煎過金黃香脆,可口酸辣,辣度剛剛好。食魚肉但唔想有骨最啱,清江魚的肉質肥美,幼滑緊緻,太吸引了!配料多又豐富,有萵筍、蓮藕、蔬菜,爽脆清甜。湯底香茜皮蛋鍋+懷舊沙爹鍋跟著來到打邊爐,火鍋湯底揀了清熱氣的香茜皮蛋。還有充滿香港情懷的沙爹鍋,配搭牛肉很夾。鴛鴦湯底可以一次過試晒兩款唔同嘅感覺,非常滿
套餐已經包括無限量、任食、新推出的4款口味烤魚,再加雞煲、火焰牛尾煲、豬手煲任食優惠,食完仲可以落單湯底打邊爐,啱晒一班朋友慶祝或者聚會,慢慢嘆! 秘制火焰牛尾煲
平時一般都鍾意食雞煲,今次就特別啲揀咗牛尾煲,少少辣非常刺激。店員還會炒香秘制火焰牛尾煲,火焰效果打卡一流。 果然係招牌菜之一,火焰牛尾煲非常惹味,醬香好腍好入味,而且帶一點玫瑰露酒香, 提升牛尾煲味道層次和香味,食完感覺很滿足。 烤魚
清江魚
接下來新推出4款口味烤魚,我哋揀左食酸辣烤魚,清江魚比較小骨,啖啖肉岩晒我懶人。魚皮外層煎過金黃香脆,可口酸辣,辣度剛剛好。食魚肉但唔想有骨最啱,清江魚的肉質肥美,幼滑緊緻,太吸引了! 配料多又豐富,有萵筍、蓮藕、蔬菜,爽脆清甜。 湯底
香茜皮蛋鍋+懷舊沙爹鍋
跟著來到打邊爐,火鍋湯底揀了清熱氣的香茜皮蛋。還有充滿香港情懷的沙爹鍋,配搭牛肉很夾。鴛鴦湯底可以一次過試晒兩款唔同嘅感覺,非常滿意。 牛肉
牛板腱、滑牛,任食質素幾高,牛板腱肉質鮮嫩,牛味濃。 海鮮
好新鮮的海鮮,蜆、帆立貝、青口,鮮甜肥美,值得encore。 風味小食
小食和火鍋配料都非常多選擇,我個人推介川椒麻辣溏心皮蛋、日式蒜味螺肉,滋味無窮。 自助區
非常多蔬菜和丸,還有大量飲品,仲有啤酒酒飲添! 甜品
有香港品牌雪糕、韓國雪條,日本風味大福,我最愛!