2024-01-05
今晚想食得健康啲~同朋友入咗呢一間試吓餐廳裝修好有夏威夷風味,仲有牛油果公仔!好得意!餐廳係自助下單,自助形式,好方便~我同朋友每人叫左一個飯再跟一杯飲品。呢一間餐廳有自己特色風味既bowl,或者可以自己選擇食物配搭。1)特式風味碗-香菇素素呢個bowl真係非常豐富,有香菇、枝豆仁、海帶芽、豆腐和香蔥,搭配上香菇醬油醬汁底部我揀咗沙律菜和珍珠糙飯。我以為成碗都係素為主,唔夠飽~所以再另加左藜麥、牛油果、八爪魚和鮮蟹肉。點知黎到份量好大份!好足!我一個人食唔曬!🫣全部食材都有豐富口感同埋提供了均衡的營養基底。2)自選風味碗另一bowl吞拿魚為主,搭配酸蘿蔔、蟹籽、雞蛋絲和八爪魚,給人一種豪華的感覺。底部揀左要壽司飯,搭配上鰹魚醬汁,增添了濃郁的味道。不過,我必須提醒一下,這兩個的份量真的非常豐盛,一個人可能吃不完。😆材料新鮮,餐廳主打健康為主,餐廳人員態度友善。唔錯~
我同朋友每人叫左一個飯再跟一杯飲品。
1)特式風味碗-香菇素素
底部我揀咗沙律菜和珍珠糙飯。
全部食材都有豐富口感同埋提供了均衡的營養基底。
2)自選風味碗
材料新鮮,餐廳主打健康為主,餐廳人員態度友善。唔錯~