2021-05-03
依間餐廳既裝修分為兩種唔同色調,黑色為主調係走型格路線,而以白色為主調則走清新庭園路線。今次食下午茶預訂了吊椅位,好適合打卡,而且環境十分舒適。依間餐廳特別推出了少有既全鹹點tea set,所以今次就試一試先~✨All Savoury Afternoon Tea❀ 素牛肉漢堡❀ 青瓜蛋沙律三文治❀ 巴馬火腿及蘆筍卷❀ 無花果鵝肝醬多士❀ 迷你蟹餅配三文魚子❀ 黑松露大啡菇配法包❀ 煙三文魚慕絲配餅乾❀ 車厘茄大蝦配牛油果醬❀ 英式鬆餅配果醬及忌廉芝士最有驚喜係英式鬆餅,份量超大,店員好貼心不斷提我們要趁熱食,影完相食都仲係熱,烘得幾香,外脆內軟。而鹹點最中意就係青瓜蛋沙律三文治及迷你蟹餅。前者用薄片既青瓜包住三文治,食落好清新,與蛋沙律好夾,而後者有一絲絲蟹肉,味道鮮甜,表面亦炸得香脆。可惜的是當日無供應無花果鵝肝醬多士。素牛肉漢堡食落有淡淡豆味,質感偏乾,唔太岩口味❀ Birdy Passion (+$38)雀仔形狀既杯,超級可愛!入口係香濃既熱情果味,味道唔錯,可惜份量就略少 ⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆👅味道:⭐️⭐️⭐️💫📸環境:⭐️⭐️⭐️⭐️🤵服務:⭐️⭐️⭐️
✨All Savoury Afternoon Tea
❀ 黑松露大啡菇配法包
❀ 煙三文魚慕絲配餅乾
❀ 車厘茄大蝦配牛油果醬
❀ 英式鬆餅配果醬及忌廉芝士
❀ Birdy Passion (+$38)
👅味道:⭐️⭐️⭐️💫
📸環境:⭐️⭐️⭐️⭐️