2018-04-15 572 瀏覽
去開尖沙咀做野,順便晚飯,又唔想逼同等位,就揾下有無樓上餐廳,揾到喺尖沙咀地鐵出口行5 分鐘就到既太子大廈6樓既西餐廳SHINE!餐廳環境格調優雅,適合良朋共聚,三五知己摸下酒杯傾下計!餐牌選擇貴精不貴多,一個晚餐餐牌,一個餸菜餐牌,由頭盤到甜品,連素食又有都有供應!我哋今晚order左4 個菜,呢度既份量都大,足夠2 人share享用!首先嚟到有前菜有芒果甜蝦沙律,甜蝦大隻鮮甜,芒果配爽口沙律加埋油醋汁,酸酸甜甜,格外開胃!再嚟有秘醬麻辣手撕雞配脆鍋巴,估唔到手撕雞會配上兩隻大雞脾,我哋都非常驚喜!手撕雞做得嫩滑,配埋個香脆十足既鍋巴一稔一脆,口感十足!至於個秘醬有d似桂林辣椒醬咁,不過多左一重麻辣既味道!仲有兩隻雞脾比手撕雞肉更吸引,皮燒得焦香,肉就做得嫩滑!加埋個秘醬仲惹味!跟接嚟到既有墨汁意大利飯,鮮甜既墨汁鋪滿整個飯,加埋幾款不同既海鮮係確係滋味!最後要特別講下佢哋既鎮店漢堡!用料十足不在講,味道先係重點!漢堡扒生熟程度恰到好處,非常嫩滑,牛味十足,每啖都有好勁既肉汁流出! 芝士再包住件煙肉,勁香口同惹味!加埋佢個酸酸甜甜醬汁,為個包增添左多重既口感!呢餐埋單$8 00 +

餐廳環境格調優雅,適合良朋共聚,三五知己摸下酒杯傾下計!

鎮店漢堡

呢餐埋單$8 00 + ,作為一間由位置到食物份量到質素都不俗既餐廳,又頗為合理!我哋都食到揍住個肚走!

鎮店漢堡