2024-10-27
同朋友去尖沙咀行街食飯, 好想食韓國菜, 搵到呢間隱世嘅樓上韓國菜好似幾吸引~餐廳喺諾士佛台嘅酒吧街樓上! 前菜有6款, 有泡菜, 魚糕, 芽菜, 菠菜, 薯仔同魚仔, 全部可以refill~ 而且侍應好主動會加俾你! 服務都幾好~ 好鍾意食佢個魚仔好有咬口😋 魚糕同泡菜都唔會好辣! 好容易入口~ 幾款前菜我哋都好鍾意! 炸八爪魚雞上菜係成隻船仔裝炸物, 賣相好吸引! 一半係炸原隻八爪魚, ⼀半係牛油蜜糖炸雞~ 侍應會即場剪開炸八爪魚方便我哋食好貼心~ 牛油蜜糖炸雞好重牛油味, 好香口~炸雞外皮好薄, 雞肉好嫩滑, 脆皮外面有少少蜜糖, 好好食~ 😆牛筋湯湯底係牛骨湯, 白雪雪, 好鮮味~ 牛筋份量都幾多, 煙煙韌韌, 充滿骨膠原~涼拌螺肉擺盤好靚, 上菜之後侍應會幫忙撈一撈~ 甜辣醬配上螺肉好清新, 冷麵好掛汁, 加埋啲伴菜青瓜蘿蔔等等好有口感, 好開胃, 幾好食~ 🤤我哋仲叫咗益力多沙冰~甜甜酸酸勁開胃! 呢間韓國菜性價比幾高, 嘢食味道都唔錯! 今次得兩個人嗌唔到好多嘢, 下次要叫埋一班朋友上嚟飲下酒食吓嘢! 👍
炸八爪魚雞
牛筋湯
涼拌螺肉
我哋仲叫咗益力多沙冰~甜甜酸酸勁開胃!