2021-03-16
前幾日嚟到位於尖沙咀小巷嘅Poseidon Restaurant & Bar, 雖然位於內街,不過閒日晚上都幾多人,所以大家嚟之前記得預先訂位喔~餐廳走氣氛型格路線,卡位有私隱度,暗暗地幾有情調 🥂 呢度主打海鮮,seafood platter, paella, snacks 份量大啱開心share~整體而言食物擺盤有心機,個人推薦Linguine醬汁濃郁 😋 頭盤Salmon Tartare有魚子醬又有金箔感覺好豪 😂 鍾意小酌一杯嘅朋友可以試下cocktail, snacks亦有好多品種啱送酒!如果想放工輕鬆一下,呢間係唔錯嘅選擇~========================❖ Starter 🐟 Salmon Tartare and Caviar $128一層層顏色分明賣相吸引,鱘魚魚子喺口中卜卜爆開,煙三文魚咸香搭配清甜嘅紅菜頭同紅葱頭,加上酸酸嘅 creamy dressing 整體清新 🌱 如果serve with tortilla/ potato chips, 食嘅時候冇咁論盡( ˙꒳˙ )❖ Main Course🥘 Poseidon Lobster Gr
========================
❖ Starter
❖ Main Course
🥘 Poseidon Lobster Grill $438
🍝 Sicilian Crab Meat Linguine $178
🍖 US BBQ Baby Pork Ribs w/ Steak Fries $318
❖ Snack
🍟 Deep-fried Cheesy Swirl Fries $88
薯條控呢晚食到兩種薯條表示好幸福🥰 捲捲薯條金黃脆皮, 中間嘅薯蓉口感更紮實 (◍˃̶ᗜ˂̶◍)ノ”
========================
Poseidon Restaurant & Bar
📍 4/F, Astoria Building, 24-38 Ashley Road, Tsim Sha Tsui