2023-10-21 32 瀏覽
今日同朋友嚟咗尖沙咀食飯,呢排都一直好想食日本菜 我哋今晚去咗一間居酒屋食飯餐廳叫居酒屋姫 ,餐廳嘅環境就唔係好大,但係裝修好溫馨 而且座位都坐得好舒服㗎👍🏻-我哋今晚叫咗嚴選季節特上六款刺身盛合$558有北海道海膽刺身 好新鮮鮮甜,另外有赤身,冇乜根食落入口即溶👍🏻,日本象拔蚌,好爽脆 另外仲有池魚 少少爽爽地 而且係經過調味 少少酸酸地好開胃💖,再嚟係腦天肉 飛魚嘅精髓之一 充滿油脂 比較滑身,最後當然係介紹重頭戲嘅香箱蟹 經過廚師嘅細心起肉 每一啖都啖啖肉 而且勁多膏 好享受😘💯-雞翼$50燒到皮脆肉嫩,非常之香口👍🏻,個雞皮好薄好脆💯-塩燒黑豚腩$40用咗五花腩肉 肉同埋肥膏分布得啱啱好,一層層 連平時唔太鍾意食肥嘅我 今次竟然接受到😋 再配上少少芥末醬 同埋蔥 真係好好食燒得勁juicy💯💯-北海道雲丹紫蘇魷魚卷$78面頭仲有啲黑魚子嘅點綴😘👍🏻,而且魷魚介到一格格,刀工上好細緻 魷魚新鮮 配上入邊嘅紫蘇葉 都幾夾喎 呢道餸係我第一次食👍🏻真係幾唔錯😋-海膽三文魚籽釜飯$238面頭滿滿嘅三文魚子同埋海膽 熱辣辣望落已經好吸引 職員等我地影相後仲主動幫我哋撈好個飯 佢哋真係好細

餐廳叫居酒屋姫 ,餐廳嘅環境就唔係好大,
但係裝修好溫馨 而且座位都坐得好舒服㗎👍🏻
我哋今晚叫咗
嚴選季節特上六款刺身盛合$558
雞翼$50
燒到皮脆肉嫩,非常之香口👍🏻,個雞皮好薄好脆💯
塩燒黑豚腩$40
燒得勁juicy💯💯
北海道雲丹紫蘇魷魚卷$78
海膽三文魚籽釜飯$238
面頭滿滿嘅三文魚子同埋海膽 熱辣辣
望落已經好吸引 職員等我地影相後仲主動幫我哋撈好個飯 佢哋真係好細心👍🏻 我地勁鍾意個飯 好creamy😘😘 啱啱好一人一碗 食完真係覺得好滿足💖
清酒煮蜆$128
蜆肉大大隻 而且好重酒味 下面仲有啲雜菇
令蜆肉嘅汁 深晒落啲菇到,牛油味亦都好香👏🏻
燒羊t-bone 燒得好惹味 入邊仲係好粉嫩
有少少羶 外皮燒得好香脆 💯