2024-08-13 332 瀏覽
放工同朋友去尖沙咀食飯,早小小想搵個地方chill chill 地傾吓偈,就嚟咗食串燒😌餐廳裝潢十分日式,早啲開始食,避開繁忙時間,坐得舒服,氛圍唔錯~🌟 A5和牛薄燒($168)呢個係我最期待嘅一個串燒,好耐冇食和牛。以呢個價錢食到三塊高質嘅和牛,性價比唔錯👍薄薄既和牛經過燒烤後,可以食到滿口既牛肉油脂感,好幸福🥳🌟 炸芝士年糕($48)呢個係我嘅最愛🤤一咬落個年糕,就感受到年糕外脆內煙靭嘅口感,入面啲芝士仲好熱,好流心添~不過食嘅時候要小心啲啦😝🌟 露筍豚肉串($32)雖然只係簡單用豚肉片包住蘆筍,但係味道意外地夾😋豚肉片厚薄適中,燒得均勻,食到微微嘅焦香味,配上爽脆露筍嘅清香中和返,唔錯唔錯🤓🌟 煙肉蝦卷($32)煙肉蝦卷同樣係一個好特別嘅配搭,平時好少見。外層嘅煙肉同樣燒得十分鹹香而脆,食得出本身煙肉嘅油脂味,包裹著鮮味彈牙嘅蝦肉,好味!層次豐富🤤🌟 帆立貝($32)帆立貝燒得啱啱好,外面小小脆,內裏十分鮮味,配上特製醬汁👍🌟香蔥吞拿魚卷($98)唔好以為剩係得吞拿魚同飯,呢個卷物同樣值得一試架!當然我最鍾意都係上面鮮味既吞拿魚蓉既😝

🌟 A5和牛薄燒($168)

🌟 炸芝士年糕($48)

🌟 露筍豚肉串($32)

🌟 煙肉蝦卷($32)

🌟 帆立貝($32)
帆立貝燒得啱啱好,外面小小脆,內裏十分鮮味,配上特製醬汁👍

🌟香蔥吞拿魚卷($98)