2022-05-19
終於可以約朋友晚飯聚吓啦😆大解放後嘅星期五晚嘅尖沙咀度度都係人龍🤢朋友熟路提議去附近嘅高質food court食🤔 嚟到之後完全睇唔出係一個food court🤣🤣Food court嘅好處就係大家可以都可以揀自己鍾意食嘅菜式,但又可以坐埋一齊食飯😛雖然係咁,但係我哋最後竟然都一齊揀咗食泰菜😋😋🍢串燒三串 ($48)食泰國菜點可以唔食串燒😌今次串燒有齊豬、牛、雞,唔洗煩有邊款全都可以試哂😍😍串燒燒得香,肉質夠軟熟,又唔乾唔靭👍🏼再加上沙嗲汁,勁惹味,起碼要叫半打先夠喉🤣🤣🥗肉碎生菜包配蒜蓉包 ($65)呢個一上枱真係好香🤤特別嗰蒜蓉包,濃濃嘅蒜蓉味🧄肉碎落重香料炒得香,肉碎偏辣,鍾意食辣嘅朋友一路食一邊話好爽😂😂😂🥬飛天通菜 ($58)今次嘅通菜比平時食到嘅馬拉盞通菜有啲唔同,甜甜辣辣,惹味得嚟叫人食得舒服😌我地話咁快就清晒碟菜🤣🤣🤣🤣🍲泰式炒金邊粉 ($75)大大碟嘅金邊粉,配料都唔少😙乾濕度炒飯得適中,唔會太濕一團糊😁😁不過覺得佢味道可以再加重啲,就會更滋味😋🌼蜂蜜菊花烏龍茶🍍菠蘿熱情果梳打
🍢串燒三串 ($48)
🥗肉碎生菜包配蒜蓉包 ($65)
🥬飛天通菜 ($58)
🍲泰式炒金邊粉 ($75)
🌼蜂蜜菊花烏龍茶
🍍菠蘿熱情果梳打