位於尖沙咀海威商業中心既清潭韓國餐廳,地理位置優越,韓國野食黎講都好齊全~ 有燒肉~又有各種湯飯﹑麵食等等~ 雖然新開張無耐,但係野食質素同埋服務態度都認真唔錯~ 意外入到黎發現呢度完全係岩哂我呢個想一次過食唔同款式韓國野食既好地方!首先要講既係佢地既前菜!平時食韓國野都會上D前菜~ 但係無諗到前菜都有成9款咁多!!平時食韓國野都無呢度既一半~ 完全無諗過~ 驚喜十足而幾好食~ 而我最鍾意就係呢個小魚乾!!另外,我地仲叫左韓式烤豬頸肉配椒鹽汁,豬頸肉好厚身~ 絕對無因為我地只叫一款肉而hea我地~ 一路燒緊既時候,員工都keep住會幫我地調較火侯~ 又會關心冷氣風口有無吹到我地~ 而豬頸肉燒得恰到好處,外皮微焦,內裡又保持住D肉汁,配埋椒鹽汁,更加突出豬肉既香味,每一啖都令人回味無窮!!鍋物方面,我地叫左海鮮豆腐鍋,濃濃既湯底配上海量嫩滑既豆腐同鮮甜既海鮮,不過都幾辣下~ 唔食得太辣既朋友仔可能要留意下.... 佢既炒牛肉粉絲亦係一絕。牛肉嘅質地軟嫩,加上韓式粉絲既滑潤,一口咬落去,就好似帶你直接去到韓國咁~ 而且佢既粉絲加上左少許既味椒鹽,味道同其他韓國餐廳食到既韓式粉絲完全唔同。清

!!
前菜

另外,我地仲叫左韓式烤豬頸肉配椒鹽汁,豬頸肉好厚身~
又會關心冷氣風口有無吹到我地~
!!
豬頸肉

唔食得太辣既朋友仔可能要留意下....
海鮮豆腐鍋

炒牛肉粉絲

清潭韓國餐廳更設有露台供客人品酒,氣氛非常好,視野開闊,令人感覺好舒服。
餐廳裡面裝潢優雅,充滿韓國特色,更為食物增添幾分風味。

如果你鍾意韓國菜,清潭韓國餐廳係你一定要去既地方,相信你會有一個美好既體驗。
2023-06-10
豬頸肉