2024-11-03
同朋友補祝生日,位處尖沙咀金巴利道嘅Lab Eat真係冇揀錯。一來交通方便,二來餐廳好有心思,用心佈置在枱面寫上「Happy Birthday」,令我朋友十分驚喜!法式麵包外皮脆脆地,內裏蓬鬆柔軟,就算唔加牛油都非常好味。海膽多士小瓣海膽膏呈淺橙黃色、味道濃厚甘甜,回甘強,配上脆脆多士,份外開胃。熱溶法國流心芝士沙律服務員拎住大舊芝士行近枱旁已經「芝味」撲鼻;再睇住佢將如瀑布般的芝士括落去沙律上,完全震撼視覺!香濃芝士、Parma ham 同salami真係嘆酒一流!新鮮沙律菜又可以中和返食物咸度。托斯卡尼斯鮮魚蕃茄濃湯顏色鮮艷,蕃茄味香濃而且甜酸度剛剛好!黑松露烤焗法式黃油雞[限量發售]服務員先送上原隻烤焗好嘅黃油雞俾我哋打卡。然後再幫我哋處理拆件,非常貼心。皮脆肉嫩嘅黃油雞,有著淡淡的松露香,惹味!烏龍茶青蘋果慕絲蛋糕青蘋果造型已經非常吸睛,細滑輕盈烏龍茶慕絲,包住粒粒酸酸甜甜青蘋果肉,清新好味。
法式麵包
外皮脆脆地,內裏蓬鬆柔軟,就算唔加牛油都非常好味。
海膽多士
熱溶法國流心芝士沙律
托斯卡尼斯鮮魚蕃茄濃湯
顏色鮮艷,蕃茄味香濃而且甜酸度剛剛好!
黑松露烤焗法式黃油雞[限量發售]
烏龍茶青蘋果慕絲蛋糕