第二次幫襯呢間係厚福街嘅串燒店 @skewer.kitchen_tst ,依然驚喜十足好想快啲推薦比大家(•̀ᴗ•́)و之前試過星期六嘅夜晚嚟到完全等唔到位,今次星期日夜晚反而完全唔使等位🤣唔係好觸摸到人流,所以都係建議大家𝗯𝗼𝗼𝗸定位,咁就一定有得食啦!餐廳有室內同室外位置,兩邊氣氛都唔錯,我哋見依加夜晚仲涼涼地,所以坐咗喺室外位置,好舒服,一啲都唔會話熱!印象中我哋第一次嚟等咗差唔多九個字先有野食,所以今次一次過嗌咗好多,點知唔夠15分鐘就一次過上枱,所以我都係建議大家幾串幾串咁叫,咁就唔怕啲串燒凍哂啦!整體食物質素真心高!今次嗌嘅每一樣野都好好食,完全無伏( ˘ ³˘)♥︎ღ 雞皮墨魚滑 $𝟯𝟴香脆嘅雞皮包住爽口彈牙嘅墨魚滑,又一個必食!!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 鹽燒原塊雞皮 $𝟮𝟮一年前第一次食燒雞皮就係喺呢度,之後食過好幾間串燒店都係覺得呢度嘅最正!大大磈,又薄又碎,必食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 汁燒免治雞肉軟骨棒 付月見 $𝟯𝟬一年前嚟呢度食過後,到而家仲回味緊!所以今次同男朋友決定一人一

ღ 雞皮墨魚滑 $𝟯𝟴
香脆嘅雞皮包住爽口彈牙嘅墨魚滑,又一個必食!!
鹽燒原塊雞皮

ღ 鹽燒原塊雞皮 $𝟮𝟮
汁燒免治雞肉軟骨棒 付月見

ღ 汁燒免治雞肉軟骨棒 付月見 $𝟯𝟬
一年前嚟呢度食過後,到而家仲回味緊!所以今次同男朋友決定一人一串(•̀ᴗ•́)و 雞軟骨同雞肉口感夾雜埋一齊好正,再點埋蛋汁𝙮𝙪𝙢𝙮𝙪𝙢!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
燒飯團

ღ 燒飯團 $𝟯𝟴
今次試咗兩款唔同嘅燒飯團;明太子同蟹膏~兩款嘅醬汁都超惹味!飯團邊邊位燒到香脆,中間飯粒粒粒分明。怕食串燒食唔飽嘅朋友,一定要點多幾個飯團食啊!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬

ღ 厚切鹽燒牛舌腩 $𝟰𝟴
雖然$48一串真係好貴,但真係好正好好食!牛舌腩好厚身,口感爽口彈牙,完全唔韌!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
中切鹽燒牛舌芯

ღ 中切鹽燒牛舌芯 $𝟮𝟴
牛舌芯好嫩,同樣爽口彈牙,性價比好高!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬

ღ 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 牛小排 $𝟯𝟴
燒得好香口,調味剛好嘅同時又會食到牛肉本身嘅肉香。
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬
鹽燒阿波尾七里香

ღ 鹽燒阿波尾七里香
又係上次覺得好好食,今次要一人一串~食一口會食到雞軟骨嘅口感,好香口!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
焦糖鰻魚芝士玉子燒

ღ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $𝟮𝟴
面頭有薄薄一層嘅焦糖,焦糖嘅甜同玉子嘅甜好夾,再加埋芝士嘅鹹香,好食!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
日本芝士年糕

ღ 日本芝士年糕 $𝟯𝟴
鍾意食煙韌野的話,可以揀佢來做甜品!年糕裏面包住嘅芝士都係甜甜地,個人覺得唔需要點煉奶都好好食!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
黑糖燒菠蘿

ღ 黑糖燒菠蘿 $𝟮𝟬
呢一款燒菠蘿係凍凍地㗎!適合用來做甜品~菠蘿嘅清甜同外層嘅黑糖好夾!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬

燒烤堂
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ $𝟯𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓
✵ 𝒓𝒆𝒎𝒂𝒓𝒌𝒔
╰┈➤ 記得要book位啊!!
😇
鹽燒原塊雞皮